The desire to know your own Soul

Will end all other desiresHout Element

Het Element Hout staat voor beweging, (innerlijke) groei, een nieuw begin en wedergeboorte, creativiteit, inspiratie en de kracht en moed om onze doelen te bereiken. Het is weer Lente, de tijd van het Hout Element! In de Winter was het zeker niet rustig onder de grond, alles was zich aan het voorbereiden en aan het bewegen voor de komende Lente. De Transformatie van de  grote Yin van de Winter naar het kleine Yang van de Lente, de opwaartse beweging met sterke wortels, snelheid, flexibiliteit en het krachtige vermogen om hindernissen richting het prachtige licht te verplaatsen.

Het Hout element wordt geassocieerd met de organen Lever en Galblaas, en de daarbij behorende emoties gedrevenheid en besluiteloosheid, irritatie, woede en frustratie. In de I-Tjing wordt Hout gezien als de Qi van Wind en Verandering en bij Hout zien we de blije kleur groen.

De Lever symboliseert het yin aspect van Hout, de creativiteit, coördinatie en planning. De Lever controleert de pezen en de banden, de beweeglijkheid van de spieren. Hout Qi is plezier in beweging en verandering zoals bij kinderen. Het Hout geeft goed gecoördineerde en gracieuze bewegingen en een trotse houding. Lichamelijke beweging en activiteiten in de buitenlucht versterken de Qi van de Lever. Een disbalans in het Hout element zie je o.a. door houterige bewegingen, stijve indruk, geen zin in beweging, spierspanningen, spierpijnen en reumatische aandoeningen. De beweeglijkheid, het plezier van het bewegen, wordt hierdoor ingeperkt, wat leidt tot een verdere verzwakking van de Hout Qi.

De Galblaas manifesteert het yang aspect van Hout, de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen, hij beslist en oordeelt hoe iets ten uitvoer wordt gebracht. Verstoring in de Galblaas meridiaan herken je aan klachten in de heupen en bekken, zoals spit, ischias en chronische spanningen in de rugspieren. Maar ook Galstenen,  eenzijdige hoofdpijn en migraine. Niet verdragen van vet eten duidt ook op een stoornis in de Galblaas meridiaan.

Hout Element - Ontwaken & Ontkiemen - Sacred Cacao - Qi Gong - Trance reis 

21 maart 19:30 -22:30

 Een avond om je te Verbinden met je Hout Element, durven te Ontwaken vanuit de diepe rust en te Ontkiemen om de beweging naar buiten en naar boven toe te laten. We kunnen de Yin periode van kou, donker, stilte, rust, en naar binnen keren afronden en ontdekken dat we in een meer Yang periode komen. Yang naar boven gerichte Qi die alles in de natuur doet groeien en bloeien, meer licht, meer warmte, meer zon. Hoe heerlijk dat alles in beweging is en weer naar buiten komt. De zaadjes steken de kopjes boven de grond uit, bomen en planten lopen uit. Je ziet de vogels weer af en aan vliegen om nestjes te maken en je ziet de lammetjes in de wei dartelen. Een nieuwe cyclus is begonnen volop groei en ontwikkeling! Maak gebruik van de Hout Qi die niets anders wil dan groeien en bloeien en zich daarbij niet zal laten tegen houden. Heb de moed om er nu volop voor te gaan!

We starten met Qi Gong oefeningen en Meridiaan strekking, om de Qi door de Lever en Galblaas Meridianen voluit te laten stromen, zodat leegtes worden gevuld en stagnaties opgelost. Dan starten we met de Sacred Cacao Ceremonie en mag je heerlijk liggen en nemen we je mee in een geleide Meditatie, die zal overgaan in een Sjamanistische Trance reis met SoundHealing om je vrij en vol vertrouwen te verbinden met jouw Hout Element.

Wil je ook graag komen aansluiten op deze magische dag?
Je kunt jouw plekje reserveren via de knop AANMELDEN
Jouw bijdrage is € 47,50

 
E-mailen
Bellen