Metaal 6 – Hout 4– Metaal 7

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 6 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Aarde 5 maand naar de Hout 4 maandinvloed.

Deze maand hebben we de invloed van Aarde 5 mogen ervaren en doorvoelen. Het was een periode van karmische reflectie. Aarde 5 is het centrum van het Universum, de katalysator en het Element van uitersten. De maandelijkse Qi van Aarde 5 ging over karma, de invloed van de voorouders in het leven wat we nu leiden en Oud Metaal mocht ons ondersteunen om van richting te veranderen. Het was een beetje een ongemakkelijke maand, wat een goede weerspiegeling was van de afgelopen 9 maanden. Op dit moment zijn er over de hele wereld grote problemen met de economie en worstelen alle landen met de financiële maatregelen die worden toegepast (invloed dubbel Metaal 6). De combinatie van de tastbare helderheid van Metaal 6 en de karmische invloed van Aarde 5 heeft zichtbaarheid gegeven aan acties en beslissingen uit het verleden. De disbalans van de maatschappij en de regering wordt steeds zichtbaarder en duidelijker. De combinatie van Aarde 5 en Metaal 6 (karma en materie) laat zien dat de karma die wereldwijd zich afspeelt, nu direct, tastbaar en zichtbaar is geworden. De gevolgen zijn dus moeilijk te negeren, tenzij je je kop in het zand steekt. Afgelopen periode is de verdeel en heers maatschappij nog duidelijker en scherper zichtbaarder gemaakt. Het was een periode van helderheid.

We hebben een kijkje mogen nemen in het komende Aarde 5 jaar!

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand energie van Hout 4, heeft invloed op ons denken en voelen.

Het Element Hout 4 is in de I-Tjing de Wind en verbeeldt een sterke kracht boven de grond die niet geworteld is en symboliseert een zachte indringende kracht die continu doorgaat en niet opgeeft. De beweging is onzichtbaar aanwezig, nieuwsgierig en kent geen grenzen.

De Wind staat voor grondigheid, uitwisseling en communicatie en werkt langzaam toe naar iets groots en blijvends. Het Vlinder effect! De Wind kan ook verwondingen aanbrengen bij Hout. De Wind kan de poriën openen en zo storende klimaat factoren binnen brengen wat onrust en wisselvalligheid met zich mee kan brengen.

Hout 4, de oude Wijze Boom is het Element van de Yange Lente periode. Een nieuwe cyclus is begonnen volop groei en ontwikkeling. Hout laat zich niet tegenhouden en groeit gewoon door met veel kracht en soms geweld. Deze kracht hebben we al ervaren met de demonstraties en rellen die we het afgelopen jaar hebben gezien en zich nog meer zullen laten zien en horen. Er komt ook nog jong Hout in de volgende maand die zich zal laten horen en zien.

De invloed van Hout laat zich in de gevoelens zien in woede door de opstijgende Qi en in de Geest door creativiteit, vormgevend vermogen, besluitvaardigheid en grootmoedigheid.

Deze periode zal Hout 4 invloed uitoefenen op je denken en voelen en wil graag zijn oeroude kennis overbrengen via de wortels en verspreiden over de wereld. Dus neem dit wel waar en neem dat tot je, wat jou doet groeien en bloeien. Hout 4 gaat ook over de wereldwijde handel en het reizen, wil graag verkennen en is op zoek naar inspiratie.

Hout 4, de late lente, staat dit jaar in het Huis van zijn jongere broertje Hout 3, de vroege lente. Dit zal zeker zichtbaar zijn omdat het de Oude Wijze Boom wat speelser en impulsiever zal maken. Ook een beetje ondeugend en rebels. Succes hangt af van een sterke basis, de wortels, en dit hebben we nu in Metaal 6 jaar.

Metaal 7 staat op de richting en het handelen van deze komende periode. In de I-Tjing staat Metaal 7 voor het Meer, en betekent de diepere gevoelens van de innerlijke bron waaruit geput wordt om zin aan het leven te geven. Hoe mooi dat het Meer door zijn positieve energie een overheersend negativisme kan doorbreken en opgeruimd en zorgeloos de wereld tegemoet treden. En hoe fijn dat Metaal 7 die wars is van regels en wetten, zich niet laat belemmeren door verantwoordelijkheden en verplichtingen. Hij zorgt gewoon dat dingen en bezigheden plezierig zijn!

Het jonge Metaal 7 bevind zich dit jaar in het Huis zijn oudere broer Metaal 6. Dat betekent dus drie dubbele kracht en invloed van het Element Metaal op de richting en jaar. Metaal kan door de jaarinvloed, zijn Qi nog meer richten op het grotere geheel, de stabiliserende en revolutionaire energie die het resterende Metaal 6 jaar zich wil laten zien en voelen. Omdat Metaal verdubbeld is, verdubbeld het ook de invloeden, kenmerken, stemmingen, processen, gebeurtenissen en nog meer. Er ontstaat zo ook een gebrek aan diversiteit, wat de kans op tunnelvisie groter maakt. Het geeft een zelfde manier van handelen en bewegen.

Karmisch is er vorige maand al een hoop zichtbaar gemaakt en in deze periode met Hout ingesloten door Metaal wordt het nu nog duidelijker wat de invloed is van Metaal 6.

Metaal 6 is het belangrijkste vader Element en de mannelijke invloed van de energie van mannelijke, dominante leiders is dit jaar nog groter dan ooit. Deze mannelijke energie kan dus ook in de vrouwelijke vorm zichtbaar zijn, dus dit hoeft niet altijd in de gedaante van een man te zijn. We hebben met zijn allen iets op te lossen in de mannelijke lijn en hier iets in op te schonen en patronen te doorbreken.

De maand invloed van de Oude Wijze Boom staat rondom ingesloten door Metaal. Metaal kan het Hout balanceren en controleren. Metaal kan namelijk een hek om Hout heen zetten, zodat Hout begrenzing en rust krijgt. Bij over controle kan Metaal een dicht hek om hout zetten en belemmert daarmee de groei en ontwikkeling van de Boom. Deze controlerende invloed van Metaal zullen we zeker (weer) gaan ervaren en meemaken deze maand. Metaal is namelijk nog steeds niet in balans en zal daardoor de neiging hebben om de vrije energie van Hout in te dammen en zo onze vrijheden nog meer willen te beperken. Dit wekt irritatie, frustratie en woede op bij Hout en dat zullen we zeker horen en zien bij de mensen. Maar Oud Hout is gelukkig in staat om zijn wortels diep Moeder Aarde in te laten bewegen, en kan zijn takken boven het Metaal hek uit laten komen om zo contact te maken met de Hemel. Deze combinatie van Metaal en Hout hebben we al mogen doorleven in maart, toen de vaccinatie campagne, na veel stroefheid, eindelijk op gang kwam. Je zult je vast deze ingrijpende periode met maatregelen en vaccinatie chaos nog wel herinneren. En denk hierbij ook aan het verzet wat zich toen afspeelde. Terwijl ik dit schrijf, zijn ze nu druk bezig met iets wat ze “boosteren” noemen.

Als je je hiervan bewust bent, dan kan je zorgen dat het Hout jouw hulp krijgt om zijn oeroude kennis te kunnen verspreiden zowel via de wortels als via de lucht. Veel voeding geven door creativiteit, dansen, zingen en plezier hebben. Geniet volop en intens van het lente gevoel, en deel dit met zoveel mogelijk mensen en dieren.

Voor meer informatie over dit nieuwe Metaal 6 jaar, kun je kijken op mijn blog www.rebyourbody.nl en je inlezen.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Vuur 9 Soms voel je je een beetje benauwd en opgesloten. Ga zoveel mogelijk de natuur in en omring je met familie

Aarde 2 in Water 1 Je merkt en voelt dat je een steviger vooruitgang boekt op jouw pad

Hout 3 in Aarde 2 Dit is een romantische periode, waar je volop in mee mag bewegen

Hout 4 in Hout 3 Het is de periode om karmische stukken te doorleven

Aarde 5 in Hout 4 Je wordt beloond voor je eerlijkheid en duidelijkheid

Metaal 6 in Aarde 5 Je merkt dat er een positievere en helderder energie om jou heen hangt

Metaal 7 in Metaal 6 Je hebt de mogelijkheid om je eigen bepaalde grenzen te gaan verruimen

Aarde 8 in Metaal 7 Geniet van de periode met een speelse nieuwsgierigheid

Vuur 9 in Aarde 8` Zorg voor extra balans, door alles in mate te doen

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel