Metaal 6 – Water 1 – Water 1

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 6 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Aarde 2 maand naar de Water 1 maandinvloed.

Deze afgelopen maand hebben we de invloed van Aarde 2 op de maand energie en Vuur op de richting mogen ervaren en doorvoelen.

Afgelopen periode was huis en haard heel belangrijk voor ons. Familie, vrienden en relaties zijn heel belangrijk, want deze kunnen ons stabiliteit en geborgenheid geven. Moeder Aarde vroeg je deze periode om op zoek te gaan naar jezelf en met de juiste liefde en voeding voor jezelf te zorgen. Want als je goed voor jezelf zorgt, is dat het mooiste geschenk wat je jezelf kan geven. Moeder Aarde nodigde je ook uit om naar binnen te keren, en daar op zoek te gaan naar datgene wat niet meer nodig is en dit te verwerken, zodat het kan worden uitgescheiden. Moeder Aarde heeft (nog) zichtbaarder van zich zal laten horen, omdat er nog veel mensen niet willen luisteren naar de signalen van Moeder Aarde.

Er is meer nadruk gelegd op het sociale gedrag van ons mensen in de maatschappij en de politieke wereld. Het thema wat speelde was sociale onrust versus sociale orde, en dat zal deze periode nog wel even gaan door sudderen. Dit is je vast opgevallen en misschien kan je er ook een aantal benoemen. En dat past heel goed bij de huidige omstandigheden.

Op het pad is het Vuur veel zichtbaarder geworden als de hete en sterke vlam vol kracht, opgewondenheid en plezier. Het Vuur heeft zich af en toe fel doen oplaaien maar heeft ook heel zachtjes gesmeuld. Deze periode is er veel veranderd en aangepast en dit is ook snel gegaan. Het ging allemaal als een lopend vuurtje. Iedereen weer blij zou je denken! Of dit op de lange termijn zo zal blijven is nog de vraag die je kunt stellen.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand energie van Water, heeft invloed op ons denken en voelen en staat deze periode ook op de richting en ons handelen. Water is deze periode dus dubbelop aanwezig in haar stromende en krachtige energie. Het Water element komt dit Metaal 6 jaar maar eenmalig voor en dan ook nog eens in een dubbele energieke kracht. We zullen na deze Water periode moeten wachten op Water tot 6 maart 2022 in het Aarde 5 jaar. Dus deze periode is zeker heel belangrijk om goed tot je te nemen en het Water volop te activeren en vrij en helder te laten stromen.

In de I-Tjing wordt Water benoemd als Kan, het stromende Water, het Onpeilbare. Kan is het gevoelstrigram wat staat voor emotie, en nodigt je uit om te koersen op intuïtie. Het stromende Water die mee stroomt zonder vastomlijnd doel. Waar Water uitkomt is nog onzeker, want hoe het pad gaat worden dat staat nog niet bij voorbaat vast. En hoe het Water stroomt hebben we niet in de hand, dit wordt bepaald door andere factoren buiten Water om, die belemmeren maar niet verhinderen. Het Pad zal deze periode ook worden gelegd door Water, zij bepaalt dus de koers en de richting.

Water weerspiegeld je angsten, je twijfels en onzekerheden en symboliseert het diepe, het onbewuste. Water wil graag risico’s nemen en grenzen verkennen en benutten zonder er overheen te gaan. Met de boodschap om angsten te doorvoelen en doorleven zonder er door beheerst te worden. De zekerheid dat ook onzekerheid je kan brengen waar je zijn moet.

De tijd is aangebroken voor de Qi van Shui, welke staat voor stromen, oplossen, dood en vernieuwing. De fase van Water is begonnen. De tijd van de slaap en het tussenrijk. Voor de menselijke Ziel is het de tijd tussen dood en wedergeboorte. Volgens de taoïstische opvattingen is de dood niets definitiefs, maar alleen een passage, een tussenstop, waarna de onsterfelijke kern van het bewustzijn hernieuwd de cyclus van het leven binnentreedt. Talloze keren heeft onze ziel dit ritme van leven en sterven voltrokken om haar karmische taken te vervullen en zich daarmee te vervolmaken.

Water zal in juni een overheersende rol spelen en het zal nuttig zijn om de kenmerken ervan te begrijpen. Water staat voor de verbeelding van middernacht, winter, diepte, stilte, liquiditeit, flexibiliteit, duisternis, eenzaamheid, spiritualiteit en innerlijke kracht.

Als Water in balans is dan heb je Zelf-Vertrouwen, Wils-Kracht. Dan ben je in staat om met vertrouwen naar de toekomst te kijken en in het Hier en Nu te handelen om dit te bereiken. Als Water in dis-balans is dan kan jouw zelf-vertrouwen en daadkracht laag zijn en loert jaloezie en achterdocht op de achtergrond.

Water is de basis van de 3 schatten, de San Bao. De 3 schatten symboliseren het “Jing” (Qi van jouw voorouders) – de “Qi” (jouw EnerQi in Lichaam, Geest en Ziel) – de Shén (de Bezieling gehuisvest in je Hart).

Daarom is het belangrijk dat jouw Water helder (Water) en krachtig (Hout) stroomt, hartverwarmend (Vuur), voedend (Aarde) en mineraalrijk (Metaal) is. Zoals de Voedende cyclus vanuit de 5 Elementen.

Wat gebeurt er met de krachten van de Elementen?

Als we begrijpen hoe de Elementen Qi stroomt deze periode dan zie je dat dit een zeer interessante combinatie is. De maandelijkse energie is Water, deze stroomt in de jaarlijkse Metaal 6 energie, Metaal 6 bevind zich weer in een 9 jarige cyclus van Aarde 2 en dit alles staat weer onder invloed van de 81 jarige cyclus van Vuur. Dus de totale cyclus van ondersteuning  stroomt van Vuur door naar Moeder Aarde (Aarde 2), verder door naar de Hemel (Metaal 6) en eindigt in Water. Het water wordt hierdoor extra versterkt. Anders gezegd: de Qi van de 81 jarige cyclus voedt de 9 jarige cyclus die de jaarlijkse Qi voedt en die voedt weer de maandelijkse Qi. Visualiseer dit maar als een draaikolk waarin de grotere spiralen de kleinere spiralen ondersteunen en laten draaien. Omdat de cyclus van ondersteuning naar beneden stroomt naar Water in een constant aanscherpingsspiraal, kunnen we reageren en handelen op gebeurtenissen die zich voordoen op een manier die de diepte en verrassingen van water weerspiegelt. Hoewel de omstandigheden over het algemeen rustig zullen zijn, mag je op zoek gaan naar veranderingen op de aandelenmarkten, demonstraties en belemmeringen voor transport en communicatie; vooral wanneer de Qi van het Vuur in juli nadert.

Deze Water maand is compromis de sleutel. Zoek balans. Loop in vrede. Zomertijd in Waterjaren en Watermaanden kan heel mooi zijn. Kijk hoe de natuurlijke wereld om je heen verandert. Subtiele contrasten. Duisternis en licht.

Dit jaar is het Element Water op bezoek bij Vuur. Vuur symboliseert de Zomer die is aangebroken. Dit wordt het grote Yang genoemd, de Yange Qi heeft zijn piek bereikt. De Yange kracht van het Vuur brandt krachtig en direct naar omhoog. De zon staat maximaal hoog, we behalen de warmste temperaturen en de dagen zijn lang. Het toppunt van alle groei is bereikt en we gaan nu over dat toppunt heen. Het moment dat Water in de maandelijkse Qi zich deze periode laat zien is ook het moment van de zomer aangebroken. De natuur laat alle weelde en zijn schoonheid zien en vraagt nadrukkelijk om aandacht.

Met Water in het Vuur Huis zul je merken dat de natuurlijke energie optimistischer is en ervaar je dat jezelf en vele gebeurtenissen in en om je heen meer in de belangstelling zullen staan. We bevinden ons nu in een blijmoedig en vreugdevol Huis wat onthulling en duidelijkheid geeft, hierdoor hebben we allemaal een grotere kans dat er zich geweldige nieuwe mogelijkheden zullen voordoen. Door deze zichtbaarheid kan het ook gebeuren dat er aspecten aan het licht komen die men liever voor zichzelf verborgen had gehouden. Dus de kans dat de diep weggestopte “on-waarheden” op deze wereld zichtbaar gemaakt gaan worden is nu volop aanwezig.

Water vind het fijn dat de connectie met Vuur wordt versterkt, omdat het een diepe verbinding met elkaar heeft. Water heeft de kracht in zich om het Vuur te temperen, zodat ze niet teveel oplaait. Dat is in deze situatie wel fijn omdat Vuur anders het Water zou kunnen verdampen. Andersom heeft Vuur de kans om het koude Water op te warmen.

De jaarlijkse Qi van Metaal 6 straalt duidelijke en actieve leiding uit, is verkoelend en naar binnen gericht. Het oude Metaal is onverzettelijk en met een doelgerichte intentie. Nu Water ook aanwezig is zullen de eenzame mensen nog meer gebukt kunnen gaan onder verdriet en verstarren in hardheid. Metaal ondersteunt de Maand Qi van Water. Het Metaal jaar heeft een krachtige en mineraalrijke voeding op Water. Het Water kan rijkelijk gaan stromen en dat geeft het Metaal de kans om alles schoon te kunnen wassen. Als Metaal sterk, krachtig en overtuigend is dan kan het Water vrij stromen, en heeft dan voldoende vertrouwen om te koersen zonder te weten welke haven er zal worden aangemeerd. Als Metaal uit balans het Water aanstuurt, en geen voedende functie uitoefent, raakt de logica kwijt, zijn patronen niet helder en wordt het lastig om los te durven laten. Dan valt het vertrouwen weg in jezelf, de wereld om je heen en de mensheid. Het collectief vertrouwen roept ons terug naar de Oerbron, de Basis. Alles draait om vertrouwen. Als er tegendruk komt, dan zal de chaos toenemen.

Dus weet dat we ons nu in een periode bevinden van inkeer en terugtrekken, van opbouw en afbraak, van leven en dood. Leef vanuit de Wu Wei, handelen wanneer het kan, het is zoals het is.

Go with the Flow.

Voor meer informatie over dit nieuwe Metaal 6 jaar, kun je kijken op mijn blog www.rebyourbody.nl en je inlezen.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Vuur 9 De tijd is aangebroken om Karma te voelen en herkennen

Aarde 2 in Water 1 Geniet van de zomer en ervaar dat je Qi de komende periodes productiever wordt

Hout 3 in Aarde 2 Geniet, maar houd wel je doelen in gedachten

Hout 4 in Hout 3 Er zullen nieuwe deuren voor je opengaan. Wees voorbereid en neem de stap!

Aarde 5 in Hout 4 Let op dat je geaard blijft dan zullen de vooruitzichten helder zichtbaar zijn

Metaal 6 in Aarde 5 Als je in stilte gaat reflecteren zal succes op je pad verschijnen

Metaal 7 in Metaal 6 Je merkt sterke steun, laat dit je juist in beweging zetten en niet dat je in stilstand komt

Aarde 8 in Metaal 7 Het kost misschien wat moeite maar er komt waardevolle vooruitgang

Vuur 9 in Aarde 8 Branden kunnen zich nu gaan vertakken in veranderende tijden

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel