Metaal 6 – Aarde 2 – Vuur 9

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 6 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Hout 3 maand naar de Aarde 2 maandinvloed. Deze afgelopen maand hebben we de invloed van Hout 3 op de maand energie en Aarde 8 op de richting mogen ervaren en doorvoelen.

Het Element Hout 3 is in de I-Tjing de Donder en verbeeldt het krachtige geluid van onweer dat met zijn kracht eerst met een harde, voelbare klap laat horen om zich vervolgens al doorrollend zonder problemen heeft verspreid. De Donder was afgelopen periode volop aanwezig, we konden ons er niet voor verbergen of proberen uit de weg te gaan. Er waren krachtige doorbraken die kort duurden maar radicale gevolgen zullen krijgen. Er was veel ontwikkeling op meerdere vlakken, je hebt het misschien nog niet volledig helder kunnen zien door de snelheid en de chaos waarin dit gebeurde. Probeer maar eens nu terug te kijken naar afgelopen periode en zie wat er allemaal in werking is gezet en nieuw leven is ingeblazen. Er zijn vele nieuwe situaties ontstaan, zowel op klein niveau als op groot niveau.

In de I-Tjing wordt de oeroude energie van Aarde 8 uitgebeeld als de Berg. De Berg heeft de afgelopen periode gezorgd dat de beweging, de richting, even stil gezet werd en we met Yinne Qi even naar binnen geduwd zijn. Zo kwam er tijd om rustig te overdenken om de juiste kant op te bewegen, puur en vanuit rust. Dit heeft invloed gehad op onze manier van denken, voelen en je reactie op het leven.

En wat is er afgelopen periode veel wakker geschud! De beerput is inderdaad met veel bombarie verder open getrild, en de bagger wordt steeds dikker en zwaarder. De processen en plannen zullen nog langere tijd gaan doorwerken om het grote, mondiale proces verder en groter te laten ontvouwen.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand energie van Aarde 2, heeft invloed op ons denken en voelen. Het element Aarde 2 wordt in de I-Tjing benoemd als Moeder Aarde en is volledig Yin. Moeder Aarde staat voor het ontvankelijke, het openstaan, het volgen en het passieve. Ze kan incasseren, volgen, stilstaan en ervaren. Ze is de Moeder van alle Trigrammen, voedend en verzorgend, in haar aard passief, maar met de juiste input zal ze aan de slag gaan om zaken concreet en zichtbaar te maken. In deze periode is huis en haard heel belangrijk voor ons. Familie, vrienden en relaties zijn heel belangrijk, want deze kunnen ons stabiliteit en geborgenheid geven. Gevoelsmatig zullen we worden aangetrokken door mensen die ons dit kunnen bieden en geven. Aarde 2 vraagt je deze periode om op zoek te gaan naar jezelf en met de juiste liefde en voeding voor jezelf te zorgen. Want als je goed voor jezelf zorgt, is dat het mooiste geschenk wat je jezelf kan geven. Moeder Aarde vraagt je om naar binnen te keren, en daar op zoek te gaan naar datgene wat niet meer nodig is en dit te verwerken, zodat het kan worden uitgescheiden. De binnenwereld vraagt om aandacht en gezonde voeding. Ook om ons heen, zal de Aarde 2 energie zich laten zien en voelen. De kans is groot dat Moeder Aarde (nog) zichtbaarder van zich zal laten horen, omdat er nog veel mensen niet willen luisteren naar de signalen van Moeder Aarde.

De stemming in deze periode zal verschuiven van de koortsachtige activiteit van het Hout, naar een meer kalme en stagnerende energie van Aarde. Er zal meer de nadruk komen te liggen op het sociale gedrag van ons mensen in de maatschappij. Moeder Aarde is een zachte, sociale en consistente energie welke vriendschap, landbouw en onderwijs bevordert. Het ondersteunt overeenkomsten en vertrouwen. Als een of meer partijen er echter voor kiezen om de deur te sluiten voor opties die leiden tot harmonie, dan is het enige dat overblijft vertraging of nog erger stagnatie van de aarde. Wat resulteert in een ruzie. Er zullen de komende periode(s) nog problemen aanwezig blijven. Het thema is sociale onrust versus sociale orde. En dat past heel goed bij de huidige omstandigheden. Politieke en religieuze leiders (wij allemaal in feite) zouden er goed aan doen multiculturele communicatie en allianties te bevorderen. Het is een prima moment voor een conferentie op afstand onder de wereldleiders. Omdat dit een Metaal 6 jaar is, zijn snelle verbeteringen onwaarschijnlijk, maar een duidelijke uitwisseling van ideeën en het in kaart brengen van een ethische, welvarende weg naar de toekomst is mogelijk. Als er een deur naar vrede opengaat, moet die worden betreden.

Op de richting en handelen van deze maand, beweegt het krachtige element Vuur. In de I-Tjing kennen we Vuur als Li, de Zuivere(nde). Het element Vuur staat voor het licht en de Waarheid. Het Vuur wat de leugen ontmaskert en wat de duisternis zal verdrijven. Vuur is het licht dat laat zien waar jij aan hecht en openbaart dat wat in essentie nodig is. Vuur zal zoeken naar houvast en wil graag verbintenissen aangaan en zich samenvoegen met iets of iemand. De kracht die wij zullen ervaren en voelen in de komende periode is die van verbinden, benutten, het terugbrengen tot de essentie en het laten transformeren.

Op het pad zal het Vuur veel zichtbaar worden als de hete en sterke vlam vol kracht, opgewondenheid en plezier. Het Vuur kan af en toe fel oplaaien maar ook heel zachtjes smeulen, het vuur kan alles verteren en de vonken kunnen ervan af slaan. Vuur is ook het licht van de geest en het Vuur van kennis en intuïtie, want de Vuur Qi stijgt altijd van beneden naar boven, van de Aarde naar de Hemel, van Onwetendheid naar Bewustzijn en van de Materie naar de Geest.

Wat gebeurt er met de krachten van de Elementen?

Deze periode start de reeks op het richting Element Vuur. Van daaruit stroomt de energie onderlangs naar links naar de maand Element Aarde 2. Vervolgens stromen we verder naar links naar het jaar Element Metaal 6. Om dan de energie stroom rond te krijgen stromen we bovenlangs naar rechts met de Elementen Water en Hout terug naar het start Element Vuur. Dit is een mooie stromende cyclus die meteen volop vanuit Yang in beweging wordt gezet. Dit zal Moeder Aarde goed kunnen voeden en ondersteunen, wat er voor zorgt dat Metaal genoeg mineralen tot zich kan nemen. Vuur zal hier niet echt de neiging hebben om het Metaal te willen domineren, omdat het de neiging heeft om Aarde te voeden. Is Metaal te star en strak zal de kans wel bestaan dat het Metaal toch omgebogen of zelfs gesmolten kan worden door het Vuur.

Omdat Aarde het jaarlijkse Metaal kan voeden, geeft dit Metaal 6 meer kracht. Metaal zal zich daarom nu met meer daadkracht van zich laten horen. De materiele wereld en organisaties kunnen zich dominanter en minder flexibel zichtbaar maken. Let op de overheidsuitgaven en de aandelenmarkt.

Metaal 6 staat ook het gehele jaar onder invloed van Aarde 2 (Moeder Aarde) van de 9-jarige cyclus. Deze Moeder Aarde cyclus loopt van 2018 tot 2026. Hier zijn de krachten aanwezig van Voorbereiding, Overeenkomsten en Verzamelen.

Dit alles speelt zich ook af binnen de grotere context van een cyclus van 81 jaar (9 maal 9) waarover het Element Vuur 9 heerst. Deze 81 jarige cyclus loopt van 1955 tot 2036. Het grootste gedeelte van de Vuur invloed hebben we er dus al op zitten en die ervaring kunnen we nu volop inzetten. De basis van deze Vuur processen zijn in de 1e 9 jaar van de cyclus gelegd, van 1955 tot 1964. Dit waren de wederopbouw jaren, die gekenmerkt zijn door groei, expansie, ondernemingslust en een toename van een enorme welvaart. Start van de jaren waarin de basis is gelegd voor de sociale, maatschappelijke en politieke fundamenten die nu ons tijdbeeld bepalen en beheersen. In deze jaren is het fundament gelegd voor een wereld van illusie, waarin de buitenkant belangrijker is dan de intrinsieke waarde van een product of dienst. Niet wie je bent is belangrijk, maar wat je bent of hebt. Het is ook een periode waarin de zakelijke wereld het voortouw nam om grenzen te verleggen en een alles overheersende drang aan de dag legde om de wereld te beheersen en controleren. Allerlei dromen werden ons voorgespiegeld, die uiteindelijk hebben geleid tot het idee van de maakbare samenleving. In deze periode is voor de vrouw een bijrol weggelegd. Ja dit klinkt heel raar, want je zou denken dat de seksuele revolutie de vrouw meer vrijheid heeft gegeven. Rond 1960 kwam de pil op de markt voor vrouwen als anti conceptiemiddel. Als je met een andere bril kijkt dan is die pil echt een mannen ding. Het maakt de vrouwen meer en makkelijker “beschikbaar”. De pil als vrouwenonderdrukking in doordrukstrip dus. Het hormonaal controleren van de natuurlijke vrouwencyclus, heeft er bovendien toe geleid dat vrouwen zich mannelijker zijn gaan gedragen. De gevolgen van deze periode zien we helaas nog steeds in het Hier en Nu. Inderdaad, de vrouwen zijn geëmancipeerd, goed opgeleid en zeer zelfstandig. Maar er bestaat er nog steeds een enorme ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. De waarde van wat een vrouw heeft te verkondigen wordt nog steeds structureel lager beoordeeld dan een man, dit zie je ook in het grote verschil in salariëring tussen mannen en vrouwen. En dan wordt er naast de druk van een carrière, ook nog verwacht dat we vrouw, minnaar, en moeder kunnen zijn, dat zijn best veel ballen die omhoog gehouden moeten worden. Deze periode met Moeder Aarde en Vuur zal hier nog een extra schepje op het Vuur worden gegooid. De mannelijke energie van Metaal en de vrouwelijke energie van Aarde zullen zich deze periode volop laten zien en horen. Let op de beweging die er op gang komt, en voel wat het met jou als persoon doet.

Voor meer informatie over dit nieuwe Metaal 6 jaar, kun je kijken op mijn blog www.rebyourbody.nl en je inlezen.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Vuur 9 Tijdens de stroming kun je onderweg kijken naar tekenen voor inspiratie

Aarde 2 in Water 1 De tijd is aangekomen om je Karma onder ogen te zien en deze zichtbaar maken door het naar boven te laten stromen

Hout 3 in Aarde 2 Je bevind je nu op vaste bodem, de tijd is rijp om te gaan organiseren

Hout 4 in Hout 3 Je merkt dat je blik zich begint te verruimen, blijf wel met aandacht kijken naar de uitdagingen die voorbij komen. Dit kan best snel voorbij komen

Aarde 5 in Hout 4 Met gemak merk je dat je meerdere richtingen op kunt bewegen

Metaal 6 in Aarde 5 Je voelt de warmte over je heen komen, dit zal je metaal doen glanzen en reflecteren, zowel op jezelf als je omgeving

Metaal 7 in Metaal 6 Je blik is verruimd, heeft diepgang en is solide. Deze broedende blik is stil en duidelijk

Aarde 8 in Metaal 7 Een goed moment om te gaan socialiseren en je ideeën te delen met je omgeving

Vuur 9 in Aarde 8 Tijd om je draken onder ogen te zien en deze te laten uitvliegen. Let op de kracht van de vuurzee en de lava in de berg, anders breng je teveel schade aan

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel