Metaal 6 – Hout 3 – Aarde 8

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 6 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Hout 4 maand naar de Hout 3 maandinvloed.

Deze afgelopen maand hebben we de invloed van Hout 4 op de maand energie en Metaal 7 op de richting mogen ervaren en doorvoelen.

Hout 4 wordt in de I-Tjing beschreven als de Wind, welke altijd onzichtbaar aanwezig is en zonder grenzen overal door heen kon en ging waaien. Je kunt Hout 4 ook zien als de Oude Wijze Boom, welke heeft laten zien dat er een nieuwe cyclus is begonnen van groei en ontwikkeling. Afgelopen periode hebben we ook gezien dat dit soms met veel kracht en geweld naar buiten toe is gebracht door de vele demonstraties en opstand van het volk. Is het je ook opgevallen dat dit geweld best onstuimig was, er is veel chaos ontstaan en je zag ook dat dit in de politiek steeds zichtbaarder werd. Er wordt steeds meer zichtbaar en de irritaties en frustraties nemen toe. Ik hoop dat het je inzichten heeft mogen geven en dat je de juiste oeroude kennis hebt kunnen waarnemen en tot je hebt kunnen nemen. Het wordt allemaal in een nieuw jasje gestoken zodat je verder kunt groeien en bloeien, en met de Wind verder kunt verspreiden

Metaal 7 wordt in de I-Tjing beschreven als het Meer, en betekent de diepere gevoelens van de innerlijke bron waaruit geput wordt om zin aan het leven te geven. Hoe mooi dat het Meer door zijn positieve energie een overheersend negativisme kon doorbreken en opruimen en zorgeloos de wereld tegemoet kon treden. En is het je opgevallen dat Metaal 7 die wars is van regels en wetten, zich niet heeft laten belemmeren door verantwoordelijkheden en verplichtingen. Door de drie dubbele invloed van Metaal kon Metaal 6 in de jaarinvloed zich nog krachtiger en sterker maken in de revolutionaire energie. Met zoveel Metaal hebben we ook veel tunnelvisie gezien, vooral in het handelen en bewegen. Er is dus nog meer tegenkracht en tegenmacht nodig om dit te kunnen doorbreken. De mannelijke invloed van de energie van mannelijke en dominante leiders is nog groter en zichtbaarder geworden. Deze waren ook in vrouwelijke vorm zichtbaar, met de mannelijke energie gevuld.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand energie van Hout 3, heeft invloed op ons denken en voelen. Het Element Hout 3 is in de I-Tjing de Donder en verbeeldt het krachtige geluid van onweer dat met zijn kracht eerst met een harde, voelbare klap laat horen om zich vervolgens al doorrollend zonder problemen zal verspreiden. De Donder in deze Hout en Lente periode is nu volop aanwezig, je kunt je er niet voor verbergen of proberen uit de weg te gaan. De Donder zal zich openbaren als een nieuw begin of uitvinding. De kans is groot dat er veel plotselinge en spontane inspiratie ontstaat, die kort en hevig zich zal aandienen. Denk aan krachtige doorbraken die kort zullen duren maar radicale gevolgen zullen hebben. De Donder is de schok die de slapende geest wakker schudt.

Hout 3 is het jeugdige en speelse Element van de vroege Yange lente waarin alles nog gaat groeien, bloeien en ontwikkelen. Het jonge Hout ontdekt alles voor de eerste keer en vind daarom ook alles leuk en interessant. Alles gaat zich nu ontwikkelen en groeien en dit kan soms behoorlijk onstuimig gebeuren, het lijkt wel chaotisch, maar toch weet de natuur hoe het moet geregeld worden. We hebben net het oude hout mogen ervaren, dus het jonge hout heeft stiekem een beetje kunnen afkijken. De nieuwe cyclus zal zich verder gaan vormen, er zal nieuw leven worden gegeven welke in de zomer (Vuur) zal gaan bloeien en in de herfst (Metaal) kan worden losgelaten. Hout 3 is geladen met rauwe energie en wordt geassocieerd met nieuwe ideeën, inventiviteit, nieuw begin en snelle vooruitgang. Kijk uit naar een zeer levendige Lente periode, maar let wel op nieuwe situaties als ze zich voordoen.

Op de richting van deze maand, beweegt de oeroude energie van Aarde 8. In de I-Tjing wordt deze energie uitgebeeld als de Berg. De Berg zorgt dat de beweging, de richting, even stil gezet wordt en we met Yinne Qi even naar binnen geduwd worden. Zo krijg je tijd om rustig te overdenken en de juiste kant op te bewegen. Dit zal van invloed zijn op onze manier van denken, voelen en je reactie op het leven.

Ons handelen en de 1e indruk van gebeurtenissen kan deze maand vanuit rust worden ingezet. Dat is wel fijn aangezien Hout 3 behoorlijk onstuimig en impulsief kan zijn en Metaal 6 zijn poot stijf kan houden. Zo kan Aarde 8 even de druk van deze ketel halen. Ook kan Aarde de verbinding leggen met Metaal 6, zodat er vanuit de Aarde weer wat mineraalrijke voeding gegeven kan worden aan Metaal en op krachten kan komen.

Interessant om te gaan zien dat het jonge Hout veel zal wakker schudden en met veel bombarie de beerput zal doen open trillen. Hier zal veel bagger naar boven gaan komen. Hout 3 en Aarde 8 kunnen opnieuw verandering inzetten om het grote, mondiale proces te laten ontvouwen, zonder dat we daar invloed op kunnen uitoefenen. De grootste uitdaging is om dit proces te laten gaan zonder zelf invloed of controle (Metaal) uit te oefenen. Pas dan kunnen we zien wat er werkelijk om ons heen gebeurt, de chaos en de onduidelijkheid. Er zijn nog steeds vele processen en plannen aan de gang, en we zullen deze nu tot bloei kunnen zien komen. Verandering is in de lucht en het is een geschenk dat zeker mag worden gebruikt.

Wat gebeurt er met de krachten van de Elementen?

Deze periode zijn er verschillende antagonistische relaties. Hout 3 heeft de neiging om Aarde 8 te controleren en Metaal 6 heeft de neiging om Hout 3 te controleren. Maar over het algemeen stroomt de Qi goed en heeft Aarde de neiging om Metaal te voeden en te versterken.

Hout staat in het midden en deze is energetisch niet verbonden met Metaal en Aarde, hij wordt een beetje buitengesloten. Dit kan een conflict geven met elkaar, waarin Hout zal proberen in te breken door zijn Yange gedrag, wat Metaal en Aarde nog meer de neiging zal geven om terug te slaan. Dat is een beetje welles-nietes gedrag wat zou kunnen opspelen.

De invloed van Metaal 6 merken we door de onverzettelijkheid, het doordrammen en koppigheid wat maakt dat het moeilijk is om veranderingen aan te brengen. De invloed van het jonge Hout is een stijgende energie en boze expansieve uitbarstingen. Als we nou deze twee met elkaar combineren dan kun je het visualiseren als kogels: woede en metaal. Dit zal je ook zien gebeuren, er komen steeds meer mensen bij elkaar die verschillende gedachten en opvattingen hebben. Ze zijn het niet altijd met elkaar eens, en dat brengt meer standpunten en mogelijkheden naar voren. Dus het antagonisme kan juist nu tot nieuwe oplossingen leiden.

De maand cyclus start in deze reeks op de richting, het element Aarde 8, van daaruit stroomt de energie onderlangs door naar de jaar energie van Metaal 6. Vervolgens stroomt het bovenlangs door naar de maand energie Hout 3 door Water toe te voegen. Dan stromen we terug naar het start element Aarde 8 door Vuur toe te voegen.

In de kosmologische cyclus zie je dat de aardse as van Hout, Aarde en Metaal de invloed van deze periode is. Deze is wel behoorlijk uit balans en Metaal kan moeilijk het Hout in balans houden en maakt Hout nog grenzelozer. Aarde staat er tussenin en is de dupe hiervan. Het Vuur laait af en toe flink op, maar dit gebeurt in vlagen. Maar wees alert, want Vuur is er zomaar opeens weer en dan met grote waarschijnlijkheid als een grote flink opwaaiende brand. Water staat buitenspel en droogt steeds meer op met als gevolg dat Water het Vuur niet onder controle kan houden. We zien dit nu al gebeuren, het Water peil op de Aarde is dalende. Maar je ziet het ook bij de mensen, Water staat voor emotie, (irreële) angsten, paniek, twijfels, onzekerheden en paranoia als deze uit balans is.

Je kunt je Water element zelf ook voeden door met regelmaat jezelf onder te dompelen in water en het liefst ook je hoofd en oren. Bij angst en paniek kun je deze eruit rennen en de berg van angst overwinnen. En neem de tijd om bij te tanken en je energie te herstellen, door momenten in te plannen voor meditatie, duik de diepte in en zwem naar binnen.

Voor meer informatie over dit nieuwe Metaal 6 jaar, kun je kijken op mijn blog www.rebyourbody.nl en je inlezen.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Vuur 9 De tijd is aangekomen om op te staan in het nieuwe heldere licht

Aarde 2 in Water 1 De zwaarste klim op je pad is nu zo goed als voorbij, blijf wel alert want er blijven uitdagingen over

Hout 3 in Aarde 2 Je bent nu meer geworteld in de Aarde, de tijd is aangebroken voor je karmische controle

Hout 4 in Hout 3 Het is nu een mooie tijd om je doelen en verplichtingen te bereiken

Aarde 5 in Hout 4 Je merkt dat je levenspad breder wordt en je meer kunt gaan ontspannen

Metaal 6 in Aarde 5 De karmische invloeden en veranderingen zullen zich nu gaan laten zien

Metaal 7 in Metaal 6 Je levenspad wordt helderder, maar er zitten wel verbredingen en vernauwingen in

Aarde 8 in Metaal 7 Je stroom door de dieptes heen, blijf aandacht behouden

Vuur 9 in Aarde 8 Je weet nu goed wat bij je past en dat zorgt ervoor dat je nieuwe connecties en vriendschappen kan maken

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel