Metaal 6 – Hout 4 – Metaal 7

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 6 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Aarde 5 maand naar de Hout 4 maandinvloed.

Deze maand hebben we de invloed van Aarde 5 mogen ervaren en doorvoelen. Het was een periode van karmische reflectie. Aarde 5 is het centrum van het Universum, de katalysator en het Element van uitersten. De maandelijkse Qi van Aarde 5 ging over karma, de invloed van de voorouders in het leven wat we nu leiden en Aarde mocht ons ondersteunen om van richting te veranderen. Op dit moment zijn er over de hele wereld grote problemen met de economie en worstelen alle landen met de financiële maatregelen die worden toegepast (invloed dubbel Metaal 6). De combinatie van de tastbare helderheid van Metaal 6 en de karmische invloed van Aarde 5 heeft zichtbaarheid gegeven aan acties en beslissingen uit het verleden. De disbalans van de maatschappij en de regering wordt steeds zichtbaarder en duidelijker. Afgelopen periode is de verdeel en heers maatschappij nog duidelijker en scherper zichtbaarder gemaakt. Dat betekent niet dat iedereen het ziet of heeft gezien, we bevinden ons allemaal op onze eigen plek op het speelbord. Voor sommigen speelstukken is er nog geen ruimte gemaakt om verder te kijken en ervaren. Geduld is hier nodig.

Het is nu een erg politieke tijd, met veel vernieuwingen, alles komt razendsnel op ons af, een echte krachtige en sterke Metaal kracht. Het is een spannende weg die we met zijn allen zijn ingeslagen en die echt alle kanten op kan gaan. Het zal nog langere tijd voelen als een aardverschuiving. De grote verandering wordt gelukkig beter zichtbaar en dit zal met hoge snelheid gebeuren. En weet dat het oude niet meer terug kan komen. Hier liggen juist de mogelijkheden, de nieuwe kansen en transformatie. Wees niet bang en grijp ze met beide handen aan!

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand energie van Hout 4, heeft invloed op ons denken en voelen. Het Element Hout 4 is in de I-Tjing de Wind en verbeeldt een sterke kracht boven de grond die niet geworteld is en symboliseert een zachte indringende kracht die continu doorgaat en niet opgeeft. De beweging is onzichtbaar aanwezig, nieuwsgierig en kent geen grenzen. De Wind staat voor grondigheid, uitwisseling en communicatie en werkt langzaam toe naar iets groots en blijvends. Het Vlinder effect! De Wind kan ook verwondingen aanbrengen bij Hout. De Wind kan de poriën openen en zo storende klimaat factoren binnen brengen wat onrust en wisselvalligheid met zich mee kan brengen.

Hout 4, de oude Wijze Boom is het Element van de Yange Lente periode. Een nieuwe cyclus is begonnen volop groei en ontwikkeling. Hout laat zich niet tegenhouden en groeit gewoon door met veel kracht en soms geweld. Deze kracht hebben we al ervaren met de demonstraties en rellen die we het afgelopen jaar hebben gezien en zich nog meer zullen laten zien en horen. Deze groei is behoorlijk onstuimig en gebeurt met veel kracht, en toch zal er geen grote chaos ontstaan. Er zal zich juist een nieuwe cyclus gaan vormen, er zal nieuw leven worden gegeven welke in de zomer (Vuur) zal gaan bloeien en in de herfst (Metaal) kan worden losgelaten.

De invloed van Hout laat zich in de gevoelens zien in woede door de opstijgende Qi en in de Geest door creativiteit, vormgevend vermogen, besluitvaardigheid en grootmoedigheid. Deze periode zal Hout 4 invloed uitoefenen op je denken en voelen en wil graag zijn oeroude kennis overbrengen via de wortels en verspreiden over de wereld. Dus neem dit wel waar en neem dat tot je, wat jou doet groeien en bloeien.

Hout 4, de late lente, staat dit jaar in het Huis van zijn jongere broertje Hout 3, de vroege lente. Dit zal zeker zichtbaar zijn omdat het de Oude Wijze Boom wat speelser en impulsiever zal maken. Ook een beetje ondeugend en rebels.

Metaal 7 staat op de richting en het handelen van deze komende periode. In de I-Tjing staat Metaal 7 voor het Meer, en betekent de diepere gevoelens van de innerlijke bron waaruit geput wordt om zin aan het leven te geven. Hoe mooi dat het Meer door zijn positieve energie een overheersend negativisme kan doorbreken en opgeruimd en zorgeloos de wereld tegemoet treden. En hoe fijn dat Metaal 7 die wars is van regels en wetten, zich niet laat belemmeren door verantwoordelijkheden en verplichtingen. Hij zorgt gewoon dat dingen en bezigheden plezierig zijn!

Het jonge Metaal 7 bevind zich dit jaar in het Huis zijn oudere broer Metaal 6. Dat betekent dus drie dubbele kracht en invloed van het Element Metaal op de richting en jaar. Metaal kan door de jaarinvloed, zijn Qi nog meer richten op het grotere geheel, de stabiliserende en revolutionaire energie die het resterende Metaal 6 jaar zich wil laten zien en voelen. Omdat Metaal verdubbeld is, verdubbeld het ook de invloeden, kenmerken, stemmingen, processen, gebeurtenissen en nog meer. Er ontstaat zo ook een gebrek aan diversiteit, wat de kans op tunnelvisie groter maakt. Het geeft een zelfde manier van handelen en bewegen. Er wordt hierdoor ook meer duidelijk en zichtbaar, je ziet de uitwerking van het afgelopen Metaal 7 jaar.

Karmisch is er vorige maand al een hoop zichtbaar gemaakt en in deze periode met Hout ingesloten door Metaal wordt het nu nog duidelijker wat de invloed is van Metaal 6. Metaal 6 is het belangrijkste vader Element en de mannelijke invloed van de enegie van mannelijke, dominante leiders is dit jaar nog groter dan ooit. Deze mannelijke energie kan dus ook in de vrouwelijke vorm zichtbaar zijn, dus dit hoeft niet altijd in de gedaante van een man te zijn. We hebben met zijn allen iets op te lossen in de mannelijke lijn en hier iets in op te schonen en patronen te doorbreken.

De maand invloed van de Oude Wijze Boom staat rondom ingesloten door Metaal. Metaal kan het Hout balanceren en controleren. Metaal kan namelijk een hek om Hout heen zetten, zodat Hout begrenzing en rust krijgt. Bij over controle kan Metaal een dicht hek om hout zetten en belemmert daarmee de groei en ontwikkeling van de Boom. Deze controlerende invloed van Metaal zullen we zeker gaan ervaren en meemaken deze maand. Metaal is namelijk niet in balans en zal daardoor de neiging hebben om de vrij energie van Hout in te dammen en zo onze vrijheden nog meer willen beperken. Dit wekt irritatie, frustratie en woede op bij Hout en dat zullen we zeker horen en zien bij de mensen.

Als je je hiervan bewust bent dan kan je zorgen dat het Hout jouw hulp krijgt om zijn oeroude kennis te kunnen verspreiden zowel via de wortels als via de lucht. Veel voeding geven door creativiteit, dansen, zingen en plezier hebben. Geniet volop en intens van de lente en deel dit met zoveel mogelijk mensen en dieren.

Voor meer informatie over dit nieuwe Metaal 6 jaar, kun je kijken op mijn blog www.rebyourbody.nl en je inlezen.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Vuur 9 Je kunt je Water creatief laten doorstromen, wat veel passie en beweging in gang zal zetten

Aarde 2 in Water 1 Jouw Aarde wordt fijn los gewoeld en daarmee creëer je een nieuw pad waar Water kan gaan stromen

Hout 3 in Aarde 2 Je speelse en groeiende Hout energie voelt zich sterker, steviger en meer geworteld in de Aarde

Hout 4 in Hout 3 Een periode vol creatie, beweging en herkenbaarheid. Kom op, snel rennend naar buiten!

Aarde 5 in Hout 4 Je Aarde zal zich vrijer en beweeglijker voelen, er ontstaat meer ruimte en openingen. Om dit te zien te voelen moet je wel naar binnen keren.

Metaal 6 in Aarde 5 De karmische invloed van de voorouders voedt jouw mannelijke energie. Besef dat dit ook even zwaar op de maag kan liggen

Metaal 7 in Metaal 6 Je hebt een goed voorbeeld waar je veel van kan leren en je wordt aan het werk gezet

Aarde 8 in Metaal 7 Je Aardse kennis komt in beweging en je merkt dat er een nieuwe stroming plaats vind

Vuur 9 in Aarde 8 Je interesse wordt gewekt door de vele mogelijkheden en je zult even op jezelf in de rust moeten komen om te zien wat bij jou past

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel