Metaal 6 – Aarde 5 – Metaal 6

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 6 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Metaal 7 jaar met Aarde 8 maandinvloed naar een Metaal 6 jaar met een Aarde 5 maandinvloed.

De Berg energie van Aarde 8 heeft met zijn oeroude kennis de afgelopen korte periode de beweging even in een stilstand kunnen zetten, tijd om rustig te overdenken en de juiste kant op te bewegen. Dit heeft invloed gehad op onze manier van denken, voelen en je reactie op het leven.

Aarde 8 heeft opnieuw verandering kunnen inzetten om het grote, mondiale proces te laten ontvouwen, zonder dat we daar invloed op hebben kunnen uitoefenen. Hopelijk is het je als persoon gelukt om je oer vertrouwen te hebben gevoeld en resultaten gezien en ervaren te hebben. De grootste uitdaging lag erin om dit proces te laten gaan zonder zelf invloed of controle (Metaal) uit te oefenen. Pas dan kun je zien wat er werkelijk om ons heen gebeurt, de chaos en de onduidelijkheid. Er zijn nog steeds vele processen en plannen aan de gang, en we zullen deze nu tot bloei kunnen zien komen. Verandering is in de lucht en het is een geschenk dat zeker mag worden gebruikt.

De oeroude Qi van Aarde 8 heeft de beweging even stil gezet werd, zodat het daarna de andere kant kon op bewegen, en wel met oude kennis. Heb je veel herinneringen of invloeden uit je kindertijd voorbij zien komen? De Qi van Aarde 8 stond namelijk op de plek van het innerlijke kind, en heeft invloed op onze manier van denken, voelen en je reactie op het leven. Het binnenste van jouw Berg was goed voelbaar, misschien ligt daar nog wat op je te wachten. Het kan verbinding leggen met Metaal 7, immers Aarde voedt Metaal. Wat heb je aangetroffen in je kern? Liggen er nog trauma’s en pijnen?  Zie het als een leerproces uit je verleden die gezien wil worden.

De oeroude en gewortelde kennis van Hout 4 op de richting was niet helemaal verbonden met Metaal en Aarde en heeft zich daardoor kunnen concentreren op je persoonlijke, spirituele en innerlijke groei. Het heeft geholpen om stil te worden zodat er ruimte heeft kunnen ontstaan om verantwoordelijkheid te nemen.

De invloed van Metaal op de Longen en Dikke Darm

De jaarlijkse Qi van Metaal 6 wordt geassocieerd met de Longen en Dikke Darm en de emotie verdriet en rouwen. Het virus Covid-19 wordt ook wel de Long virus genoemd. Dit betekent natuurlijk niet dat als we in een Metaal 6 of 7 jaar komen, dat we dan een ziekte van de Longen of de Dikke Darm oplopen. Het betekent ook niet dat onze planeet Aarde tijdens de Metaal 6 en 7 jaren een pandemie zal ondergaan die verband houdt met deze organen. Ondertussen weten we nu dat Covid-19 in 2019 al is gestart, en dit was het Aarde 8 jaar, het jaar van de Berg. Het virus is dus helemaal niet in Metaal gestart. Wat het wel aangeeft is dat als de “ziekte” al bestaat, dat dan de invloed van Metaal dit kan ondersteunen, versterken of verminderen. Ditzelfde geld ook voor de andere Elementen: Water en Nieren/Blaas, Hout en Lever/Galblaas, Vuur en Hart/Dunne Darm en voor Aarde en Milt/Maag.

We laten nu het Metaal 7 jaar achter ons, en we nemen de stroming mee van januari 2020 met driedubbel Metaal. De vraag is nu we in het strakke Metaal 6 jaar zijn gekomen, wat dit zal gaan betekenen voor alle maatregelen die ze van bovenaf voor ons in petto hebben? Er staat nog een hoop op ons te wachten. Metaal 6 zit ook nog in de richting en het handelen en dat geeft aan dat de pandemie op nieuwe locaties zijn gang zal blijven gaan.

De vragen die nu opkomen zijn:                                                                        Waar bewegen we naartoe?                                                                              Welke verdriet hebben we nog niet (h)erkend)?                                           Waar en hoe mogen we rouwen?

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

Zoals ik al aangaf hebben we in januari de Qi al kunnen ervaren van Metaal 6 op de maandinvloed en de richting. Gelukkig hebben we kunnen wennen aan Metaal krachten anders was deze overgang veel grimmiger en directer geweest. De jaarovergang van zacht naar strak Metaal is redelijk soepel en geleidelijk aan verlopen.

Deze maand mogen we de invloed van Aarde 5 ervaren en doorvoelen. Het is de periode van karmische reflectie. De combinatie van de tastbare helderheid van Metaal 6 en de karmische invloed van Aarde 5 geeft zichtbaarheid van acties en beslissingen uit het verleden.

Als je in de rust komt (Yin) en daar echt de tijd voor neemt, dan krijg je eerder duidelijk waar je moet kijken en zoeken. Het is tijd om de sociale en economische instabiliteit van ons land en de wereld te gaan observeren en bestuderen. Er is veel disbalans in de maatschappij wat nu aandacht nodig heeft.

Ook de toestand van de pandemie vraagt nog steeds onze aandacht. Deze begon in 2019 (invloed Aarde 8 Berg) en ontwikkelde zich in 2020 (invloed Metaal 7 Long en Dikke Darm). Dit jaar zal er ook nog steeds aandacht zijn voor Long en Dikke Darm en ook voor de economie. Metaal 6 wordt geassocieerd met de solide en tastbare wereld, inclusief geld.

De maand Qi van Aarde 5, heeft invloed op ons denken en voelen. Aarde 5 is het centrum van het Universum, de katalysator en het Element van uitersten. De maandelijkse Qi van Aarde 5 gaat over karma, de invloed van de voorouders in het leven wat we nu leiden en Aarde ondersteunt ons in het vermogen om van richting te veranderen. Op dit moment zijn er over de hele wereld grote problemen met de economie en worstelen alle landen met de financiële maatregelen die worden toegepast (invloed dubbel Metaal 6). Er zal evenwicht gevonden worden door tegenwicht te bieden aan de enorme vermindering van de handel. Het is geen verrassing dat bedrijven en werknemers zo snel mogelijk willen heropenen, maar er is een spanning tussen de noodzaak van interactie en de noodzaak om te sluiten. Hoewel de meerderheid van de mensen het verstandig vindt om in een Lock down te blijven, is er aanzienlijke druk om vroegtijdig te openen en veel regeringen geven hier nu aan toe. Opvallend is nog steeds dat elk land zijn eigen fases inzet om langzaam weer alles te heropenen. Er wordt nu druk vanuit het volk uitgeoefend, gelukkig laten wij ons ook horen en slikken we niet alles voor zoete koek. Er is ook nog steeds grote onenigheid over de manier waarop vanuit de overheid ondersteuningsfondsen moeten worden besteed. En voor velen in nood zijn overheidssubsidies onmogelijk te vinden. Dit verergert de demonstraties en andere druk om vroeg te openen. Je moet toch eten en het dak boven je hoofd betalen. Het is nu een erg politieke tijd, met veel vernieuwingen, alles komt razendsnel op ons af, een echte krachtige en sterke Metaal kracht.

Zoals ik al zei, Aarde 5 heeft een grote karmische invloed, zowel op klein niveau dicht bij jezelf als op wereldniveau. Denk maar aan het spreekwoord: “Je oogst wat je zaait”. De machten van de wereld zijn in rep en roer, er ontstaat chaos en rumoer. Juist hier liggen de antwoorden van wat er werkelijk aan de hand is op de wereld.                                                 Wat moet er karmisch worden ingelost?                                                          Wat moet er allemaal recht gezet worden?                                                       Wat kunnen we voor goeds doen voor de ander?

Weet dat hier alles mogelijk is en dat er balans gezocht kan worden door te vallen en weer op te staan. Het wordt een spannende weg, die wij allemaal iets beter leren kennen en die echt alle kanten op kan gaan. Het voelt nog steeds als een grote aardverschuiving, de kanteling. De grote verandering wordt gelukkig beter zichtbaar en dit zal met hoge snelheid gebeuren.

En weet dat het oude niet meer terug kan komen. Hier liggen juist de mogelijkheden, de nieuwe kansen en transformatie. Wees niet bang en grijp ze met beide handen aan!

Wat ook altijd bijzonder is in een Aarde 5 periode is dat alle Elementen even fijn terug kunnen keren naar hun eigen Huis. Water komt weer in Water, Aarde 2 weer in Aarde 2 enz. dus het maakt niet uit welke nieuwe Jaar positie je hebt gekregen, je hebt deze periode rustig de tijd om te wennen en je aan te passen vanuit je veilige en vertrouwde Thuis.

Voor meer informatie over dit nieuwe Metaal 6 jaar, kun je kijken op mijn blog en je inlezen.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Vuur 9 Welkom in het Vuur Huis die jij kan balanceren en controleren. Het brengt jou goed en warm in beweging

Aarde 2 in Water 1 Welkom in het Water Huis van spiritualiteit en bewustzijn, laat je maar mee stromen

Hout 3 in Aarde 2 Welkom in je basiskamp Aarde 2 van waaruit alles mogelijk is en kan groeien en bloeien

Hout 4 in Hout 3 Welkom in deze speelse natuur van je jongere broertje Hout 3 en (her)ontdek je speeltuin

Aarde 5 in Hout 4 Welkom in de natuur kennis van Hout 4 en weet dat je hier alles mogelijk kan maken

Metaal 6 in Aarde 5 Welkom in het Aarde 5 Huis van Karma en treed nederig en kalm naar binnen

Metaal 7 in Metaal 6 Welkom op deze stevige en krachtige bodem van je oudere broer Metaal 6

Aarde 8 in Metaal 7 Welkom in de speeltuin van jong Metaal 7, en zie dat het pad steeds nieuw en veranderend kan zijn

Vuur 9 in Aarde 8 Welkom in de grote Kennis bibliotheek van Aarde 8, hier kun je plannen maken

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel