VOORBESCHOUWING op 6 feb 2021: Metaal 6 jaar: het jaar van de Hemel en de Os (12 februari 2021 – 1 februari 2022)

Wat bracht het Metaal 7 jaar ( 25 januari 2020 – 12 februari 2021 )

De jaarovergang van Metaal 7 naar Metaal 6 is van speelser, luchtiger en naar buiten toe gerichte Qi overgegaan naar actie, beweging en iets doen. De speelse nieuwe mogelijkheden van het Metaal 7 jaar, mogen nu naar buiten treden, er zal duidelijke en actieve leiding worden genomen met een doelgerichte intentie. Plannen zullen worden uitgevoerd, zowel zichtbaar als onzichtbaar met de kracht van strakker en sterker Metaal.

Het Metaal 7 jaar was een soort van speeltuin, waarin nog van alles mogelijk was en we van alles konden ontdekken en leren. Dit was namelijk de Qi van het spelende en lerende kind, het kind in jezelf wat naar boven mocht en kon komen en zich mocht laten horen en zien. Het kind wat zich zo graag wilde ontwikkelen. Een jaar van vele leer processen, vele malen oefenen en aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit alles met de bedoeling om het te doen vergroten en vervolgens al het nieuwe geleerde lesmateriaal met veel plezier te gaan toepassen in de praktijk.

We hebben ook de grote invloed ervaren van organisatie en organisatieprocessen en de grote invloed op de normen, waarden en regels. De start is het afgelopen jaar klaar gezet voor nieuwe rolmodellen en leiders met groot spiritueel charisma, die ons kunnen leren en voordoen hoe we ons het beste als mens kunnen ontwikkelen op Moeder Aarde. Dit zal NIET gebeuren met oude patronen en structuren, maar WEL met een nieuwe en vernieuwde mind-set.

Ook algehele transformatie had ik beschreven. Hier ging het om de zienswijze die op jou als kind bedoeld was, de rol in onze samenleving, en ook onze omgang met kinderen. We hebben gezien dat hierdoor de ingrijpende transformatie van het onderwijssysteem in gang gezet is. Dit moest op ingrijpende wijze door alle kinderen en docenten op een andere plek te zetten. Het vroeg en vraagt de komende tijden in ieder geval om veel zorgzame en liefdevolle aandacht, om deze heftige processen in goede banen te leiden. Er hebben zich op meerdere vlakken grote en kleine transformaties (Vuur) gemanifesteerd die baanbrekend en trendsetting zijn.

Metaal 7 is de levensgenieter, wil meer opgemerkt en gezien worden, en in pure luxe reizen en genieten van het leven. Nou, we hebben wel gemerkt dat ook dit niet was toegestaan. En op het moment dat het zomer was en gezegd dat we weer konden reizen was dit niet aan dovemans oren gezegd. Natuurlijk was dit het eerste wat iedereen weer wilde, het opstandige kind doet echt wel wat hij wil hoor.

Ik gaf ook aan dat Metaal 7 grote invloed heeft op verschillende affaires, zowel in de buurt als wereldwijd. En wat kwam er veel uit de doofpot zeg! Toeslagen affaire, data lek bij de GGD, schandalen bij de Jeugdzorg, olie vervuiling Nigeria door Shell, en nog veel meer grimmige herinneringen. Ook werd door mij de vaccinatie fraude benoemd. Dit zit nog voor velen in de doofpot, maar voor mij is hij compleet helder en zichtbaar. Dit wordt nog vervolgd.

In beweging naar het Metaal 6 jaar ( 12 februari 2021 – 1 februari 2022 )

12 februari is het nieuwe Chinese jaar gestart. Het jaar van Metaal 6, de Hemel. De Hemel is de ultieme Yang kracht dat staat voor actie, beweging en iets doen. Het is het beeld wat staat voor het ontastbare, het geestelijke en het lichte. De Hemel is de Vader van alle Trigrammen, mannelijk en leidend. Het betekent geven, naar buiten treden, de leiding nemen en actie ondernemen. De Hemel is de creatieve, initiërende kracht in ons universum en het is de intentie, het idee, de wil en doelgerichtheid. Het geeft de sturende en richting bepalende werking in je leven. De Hemel kan zich actief inzetten, en met de juiste focus kan hij de Leiding nemen. Door het oog op het gewenste resultaat te behouden, kunnen de plannen juist uitgevoerd worden. Wat we in dit jaar zien is het Hogere, Onzichtbare en Ontastbare, wat als Licht vanuit het Universum naar ons toe gezonden wordt. We zullen nog meer omringd worden door de Spirits. Het zal de sterke, onuitputbare Leiderschap aan ons laten zien.

Wat gaat Metaal 6 allemaal in beweging zetten?

Dit zal een scherper en duidelijker jaar gaan worden, het jaar van de Hemel, welke onder invloed staat van de Os. Metaal 6 staat dit jaar in het Huis van Aarde 5.

Hier zijn de krachten aanwezig van:                                                  Karma            Controle         Evenwicht maken

Tijd om de overvloed aan materiele goederen in balans te gaan brengen. Er is gewoonweg teveel in bezit, en groot bezit betekent veel geld en invloed van de financiële wereld. Dit is koud en hard geld. De welvaart is niet meer in balans. Mensen meten zich aan hun ego, hoe meer bezit hoe groter het ego.

Metaal 6 staat ook onder invloed van Aarde 2 (Moeder Aarde) van de 9-jarige cyclus. Deze cyclus loopt van 2018-2026.

Hier zijn de krachten aanwezig van:                                    Voorbereiding           Overeenkomsten      Verzamelen

Opvallend hier is dat als we terug gaan op de tijdlijn, en we gaan op zoek naar andere Metaal 6 jaren, dat 1940 ook een Metaal 6 jaar was die onder invloed stond van Moeder Aarde. En we weten allemaal wat dit jaar heeft gedaan met de mensheid.

De energie van het jaar Metaal 6 staat voor: Actie   Beweging      Doen

De speelse nieuwe mogelijkheden van het Metaal 7 jaar, mogen nu naar buiten treden, er zal duidelijke en actieve leiding worden genomen met een doelgerichte intentie. Plannen zullen worden uitgevoerd, zowel zichtbaar als onzichtbaar met de kracht van Metaal:                        Levensbehoudend    Bijeenhoudend         Ondersteunend

In het komende jaar, zullen we helaas vaak de koude en donkere zijde zien van Metaal, namelijk de eenzame, geïsoleerde mensen die gebukt gaan onder verdriet en verstard in hardheid. Bij degene bij wie het element Metaal niet in evenwicht is, zal verdriet zich excessief manifesteren of volkomen ontbreken. De natuurlijke serieuze aanleg van Metaal kan bij een negatieve ontwikkeling leiden tot meedogenloze strengheid en gevoelloosheid.

Hoe ziet oud Metaal eruit?

Metaal is het element van de Herfst. Het jonge Metaal 7 geeft de vroege herfst en de vroege avond weer en het oude Metaal 6 geeft de late Herfst en de late avond weer. We bewegen van een kleurrijke schoonheid van de natuur naar een grimmig, nat en koude natuur. Alle bladeren zijn nu van de bomen en je kunt helemaal door het bos kijken, verschuilen lukt niet meer! Je kunt het oude Metaal, de late herfst, herkennen omdat het rustiger donkerder en koeler wordt. De natuur is namelijk over zijn groeipiek heen en het is tijd voor de laatste oogst. Alles wat volgroeid en rijp is kan worden geoogst. Het is tijd om de vruchten te plukken. De gewassen worden binnen gehaald, en hoe meer je verzameld hoe groter de schat. Het is een beloning voor al het harde werken en als voorbereiding op de komende barre tijd. We gaan ons terug trekken en verzamelen en bundelen onze krachten.

Als je voldoende voorraden hebt aangelegd kan je de aankomende periode met vertrouwen en onverschrokken tegemoet zien, de krachtige zielskwaliteiten van het element Metaal. De natuur heeft de mogelijkheid om het pure van het on-pure te scheiden, en precies dat wat niet nodig is, los te laten. Een stemming van afscheid nemen, van verdriet en isolatie kan in deze tijd over ons heenkomen. In een haast onmerkbare communicatie tussen binnen en buiten, wordt bepaald wat nodig is om te overleven.

Het oude Metaal is sterk en strak net als staal. Dit Element is overal dicht, de oppervlakte en de binnenkant en het centrum is allemaal solide. Je kunt het oude Metaal zien als de gladde, solide en materiele wereld. Bij Metaal denk je al snel aan harde, koude dingen zoals ijzer en denk je niet zo snel aan het voedende, levendige en levensbehoudende aspect van de Metaal energie. Voor Metaal wordt in het Chinese geschrift het teken van goud gebruikt. Goud staat voor blijvende waarde en een zekere bestaansreserve. Dit geldt ook voor kostbare juwelen en sieraden, dit zijn de kinderen van Metaal.

Ook in het menselijke leven bestaat de herfst, de levensavond. De ouderdom begint, je hebt het hoogste punt van het leven gepasseerd. Je bent als mens in de metaalfase geslepen en gevormd door alles wat je hebt meegemaakt in het leven, en je innerlijke structuur komt duidelijk naar voren. Net als de diamant zou je als gerijpt mens mogen zijn, gevormd en stevig qua structuur, van innerlijke schoonheid en diepte. De eigenschappen van Metaal kenmerken de ouderdom, het besef van de wezenlijke dingen, wijsheid en verinnerlijking.

Ervaar de kracht van Metaal!

Metaal kan je vergelijken met de ruwe en geslepen Diamant. Metaal heeft vergelijkbaar met de prachtige Diamant de eigenschappen bestendigheid, diepte en structuur. Kijk nu eens naar ertsen en mineralen, het zout der aarde, en je ziet dat ze de aardbodem rijk en voedzaam maken. Als deze minerale grondstoffen er niet zouden zijn, dan kan niks groeien omdat er geen voeding en geen leven zou zijn.

Dit is de kracht van het element Metaal:                    Levensbehoudend               Bijeenhoudend         Ondersteunend.

Metaal ondersteund vaderlijk en streng, hij geeft materie en vorm.     Aarde voedt op moederlijke en zorgende wijze, ze geeft geborgenheid en overvloed.

Het kan zomaar de tijd worden dat we de mannelijke energie kunnen gaan transformeren naar vrouwelijke energie. Het Vaderlijke Metaal kan gaan verbinden met Moeder Aarde. Dit komt mede door de 9-jarige cyclus waar Moeder Aarde kracht uitzend.

Metaal kan je ook tegenwerken!

In de tijd waar we nu in leven, zien we helaas vaak de koude en donkere zijde van Metaal, namelijk de eenzame, geïsoleerde mensen die gebukt gaan onder verdriet en verstard in hardheid. Bij degene bij wie het element Metaal niet in evenwicht is, zal verdriet zich excessief manifesteren of volkomen ontbreken. De natuurlijke serieuze aanleg van Metaal kan bij een negatieve ontwikkeling leiden tot meedogenloze strengheid en gevoelloosheid.

Metaal ondersteunt organisaties en omstandigheden, maar dan wel zonder gevoeligheid. Dit is anders dan afgelopen jong Metaal jaar. Denk hierbij aan regels om alles te organiseren. Zo komen er nieuwe posten en organisaties die opgericht worden. Dit kan koel en gevoelloos gaan, bijna richting robotachtig gedrag tot tirannieke onmenselijkheid. Het kan zomaar een dictatuur worden, met opgelegde regels.

De emoties bij het Metaal element!

Het edele Metaal, goud en edelstenen vind je niet zomaar op straat, om ze te vinden moet je ingespannen zoeken en graven om ze te vinden. De diepe, mystieke betekenis van het edele Metaal geeft zichzelf niet meteen prijs, want zijn tegenhangers en symbolen hebben vele lagen en zijn niet altijd logisch. Het beeld van de herfst is een goede opstap naar de geestelijke en gevoelsmatige eigenschap van het element Metaal. Distantie en bezinning horen bij Metaal.

Bij Metaal denk je aan afstand, terugtrekking en bezinning op het wezenlijke, en de droogte omdat de sappen van de natuur opdrogen en diep de aarde in sijpelen. Metaal staat voor terugkijken op je leven en wat je hebt gedaan. Het geeft je het vermogen om te zien wat nuttig is geweest en wat klaar is. Je kunt afscheid nemen en loslaten van dat wat niet meer bij je past en alleen nog maar energie kost. Als je kunt accepteren dat een fase voorbij is, kun je openstaan voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Letterlijk opruimen en plaats maken voor het nieuwe.

In de ouderdom is de mens geconsolideerd en heeft kennis en ervaring opgedaan, je weet wat van wezenlijk belang is. Deze wijsheid helpt je in tijden van verandering en terugtrekking en schenkt je moed en vertrouwen, de 2 zielskwaliteiten van Metaal. Vertrouwen dat na de winter de lente komt en dat na de dood vernieuwing komt. Daarom is Metaal een spiritueel element, het wordt ervaren als het verbinden met de Ziel.

Verdriet is de emotie die bij het Metaal element hoort, dit speelt zich innerlijk af. Verdriet is de natuurlijke gevoelsreactie op het in het niets verdwijnen van warmte, overvloed en het pulserende leven. Want de herfst komt overeen met de levensavond en is de voorbereidende fase van het definitieve afscheid nemen, er ontstaat een gevoel van melancholie. Verdriet hoort er te zijn, je moet het verdriet kunnen voelen en verwerken.

Als het Metaal uit balans raakt, zal verdriet zich excessief manifesteren of volkomen ontbreken. Uit de natuurlijke gevoelsreactie verdriet, ontstaan chronisch leed en depressie. De bevestiging van het leven, de levensmoed, maakt plaats voor een pessimistische houding en voor wanhoop.

Onder de emotie van Metaal vallen ook melancholie, triestheid en spijt.  De natuurlijke afstand die hoort bij Metaal, leidt dan uiteindelijk naar eenzaamheid en isolatie. Je kunt hier zo onder lijden, dat je niet meer bij machte bent om aanraking en contact toe te laten.

De huid is een groot contactorgaan en door tasten en aanraking treden wij met de wereld in contact. De mate van toelaten van aanraking, nabijheid en contact en in welke mate je je moet terugtrekken, is afhankelijk van de toestand van het Metaal element. Als je een verzwakt en aangetast Metaal hebt dan worden deze gevoelens in de herfst nog sterker. Het is dan ook niet voor niets dat er in dit seizoen meer vraag is naar psychische hulp.

Een heleboel mensen kunnen vaak niet of heel moeilijk huilen. Huilen is de mogelijkheid om verdriet te uiten, waardoor er verlichting komt en je jezelf kunt bevrijden van de benauwing. Het niet vergieten van tranen blokkeert het gebied bij het borstbeen en belemmert de ademhaling en het stromen van Qi.

Waar zijn we naar op zoek?

Metaal 6 is vanuit de I-Tjing de Hemel, heel Yang en naar buiten toe gericht op:  Materialisme              Macht             Hebzucht       Geld                Bezit       Structuur

Echter is Metaal 6 ook het element wat de late herfst vertegenwoordigd. Dit is Yin wat de kracht van de Hemel kan gebruiken om naar binnen te keren.

Op zoek naar: Liefde             Licht               Vreugde          Eenheid                     Verbinding

Kern van jezelf

Het gaat hier dus om een zoektocht naar je innerlijke stuk en jezelf. De Qi zal zich gaan verplaatsen:

Van Hoofd naar Hart

Van Denken naar Voelen

Van Oordelen naar Oordeel-loos

Van Donker naar Licht

Van Afhankelijk naar Onafhankelijk

Als je open staat voor vernieuwing en nieuwe tijdsgeest dan volg je meer het Pad wat je hebt te bewandelen. Het enige wat je hoeft te doen is hulp vragen aan de Spirits, Krachtdieren, Gidsen en de Engelen.

Open Minded                        Oordeel-loos                    Waarnemer

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel