Metaal 7 – Metaal 7 – Aarde 5

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu voor de tweede keer doorgestroomd van een Aarde 8 maand naar een Metaal 7 maand. De Berg energie van Aarde 8 heeft met zijn oeroude kennis de afgelopen periode de beweging even in een stilstand kunnen zetten, tijd om rustig te overdenken en de juiste kant op te bewegen. Dit heeft invloed gehad op onze manier van denken, voelen en je reactie op het leven.

Aarde 8 heeft verandering kunnen inzetten om het grote, mondiale proces zich te laten ontvouwen, zonder dat we daar dan invloed op hebben kunnen uitoefenen. Hopelijk is het je als persoon gelukt om je oer vertrouwen te hebben gevoeld en resultaten gezien en ervaren te hebben. De grootste uitdaging lag erin om dit proces te laten gaan zonder zelf invloed of controle (Metaal) uit te oefenen. Pas dan kun je zien wat er werkelijk om ons heen gebeurt, de chaos en de onduidelijkheid. Er zijn nog steeds vele processen en plannen aan de gang, en we zullen deze nu tot bloei kunnen zien komen. Verandering is in de lucht en het is een geschenk dat zeker mag worden gebruikt.

De oeroude Qi van Aarde 8 zorgde dat de beweging even stil gezet werd, zodat het daarna de andere kant kon op bewegen, en wel met oude kennis. Heb je veel herinneringen of invloeden uit je kindertijd voorbij zien komen? De Qi van Aarde 8 stond namelijk op de plek van het innerlijke kind, en heeft invloed op onze manier van denken, voelen en je reactie op het leven. Het binnenste van jouw Berg was goed voelbaar, misschien ligt daar nog wat op je te wachten. Het kan verbinding leggen met Metaal 7, immers Aarde voedt Metaal. Wat heb je aangetroffen in je kern? Liggen er nog trauma’s en pijnen?  Zie het als een leerproces uit je verleden die gezien wil worden.

De oeroude en gewortelde kennis van Hout 4 op de richting was niet helemaal verbonden met Metaal en Aarde en heeft zich daardoor kunnen concentreren op je persoonlijke, spirituele en innerlijke groei. Het heeft geholpen om stil te worden zodat er ruimte heeft kunnen ontstaan om verantwoordelijkheid te nemen.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

Metaal 7 staat dus nu opnieuw op de maand energie van deze komende periode. Dat betekent dus dubbele kracht en invloed van het Element Metaal 7. Metaal kan door de jaarinvloed, zijn Qi nog meer richten op het grotere geheel, de stabiliserende en revolutionaire energie die het resterende Metaal 7 jaar zich wil laten zien en voelen. Omdat Metaal 7 verdubbeld is, verdubbeld het ook de invloeden, kenmerken, stemmingen, processen, gebeurtenissen en nog meer. Er ontstaat zo ook een gebrek aan diversiteit, wat de kans op tunnelvisie groter maakt. Het geeft een zelfde manier van denken, voelen en bewegen. Er wordt ook hierdoor meer duidelijk en zichtbaar, je ziet de uitwerking van het afgelopen jaar.

Metaal 7 staat dit gehele jaar in het Huis van Aarde 5, en zoals je ziet bevind Aarde 5 zich ook op de richting energie van deze komende periode. De invloed van Aarde 5 is daardoor op 3 plekken aanwezig en voelbaar. Het is zo’n intense energie dat we er met zijn allen niet omheen kunnen dat de voorouderlijn om aandacht vraagt. Aarde 5 is het Element wat in het midden van de Ba Gua staat, zowel yin als yang, zowel mannelijk als vrouwelijk, het kan alle kanten op bewegen.

Vuur 9 bevind zich in het huis van Metaal 7, en Metaal en Vuur hebben een antagonistische relatie met elkaar. Vuur heeft een controlerende en balancerende werking op Metaal.

Vuur kan het Metaal vloeibaar maken, zodat ze een zachtere vorm kan aannemen. Bij over controle kan vuur het metaal doen smelten en verliest het zijn vaste vorm. Vuur kan dit jaar positief zijn passie en liefde overbrengen, zorgt voor verlichtende transformatie.

Metaal 7 is dubbel aanwezig en wil laten zien dat de mannelijke en vaderlijke energie roept om actie. Zowel op onze persoonlijkheid als op het denken en voelen. Dit in combinatie met het Vuur die het licht laat schijnen op Metaal 7, kan er oud zeer aan het licht worden gebracht. Zodra het zichtbaar gemaakt wordt, kan het getransformeerd worden.

Metaal 7 zegt iets over het verlies van de vaderlijke invloed op jonge leeftijd, deze kan uit balans niet stevig genoeg zijn en bepaalde dominantie van de mannelijke energie opwekken. In combinatie met de voorouderlijn Aarde 5, kan dit dus al hele oude energie zijn op de mannelijke voorouderlijn die nu sterker trekt, het is een spirituele reeks.

Metaal zegt ook veel over het immuunsysteem en over de organen Long en Dikke Darm. Het Corona virus, valt aan op het Long gebied, en vooral als het immuunsysteem zwakker is (uit balans). Het handelen van Aarde 5 komt in Hout 3, dit zorgt voor snelheid, er moet snel gehandeld worden. Het zal gaan als de donder en de bliksem. Hierdoor wordt er veel opgeschoond.

Als Aarde 5 gaat handelen ligt het zwaar op de maag en dit heeft invloed op het immuun van Metaal. Door het handelen staat het immuunsysteem onder druk en dan kun je er “ziek” van worden. Transformatie is dus belangrijk, er zal echt gehandeld moeten gaan worden nu. Het zieke milieu, de zieke Aarde, het kan niet meer langer zo, er zal herstel moeten gaan plaats vinden. Corona gaat dus over dit immuun systeem, de mannelijke Qi en de dominante leiders. Het zorgt voor het omvallen van mannelijke leidersVrouwenkracht kan hierdoor beter transformeren.

De stroming van deze reeks start in Aarde 5 en beweegt van daaruit naar Metaal 7. Dit is een voedende en ondersteunende reeks. Aarde kan dubbel Metaal versterken. Water, Hout en Vuur mogen we extern gaan inzetten, om de cyclus in beweging te houden! Extra belangrijk omdat we ons bevinden in de Herfst periode (Metaal), en op koers naar januari met Metaal 6 en de winter (Water). Onderweg naar dichter Yin, het wordt donkerder en meedogenlozer.

Deze maandelijkse energie is best heftig omdat er veel oud zeer aan het licht gebracht wordt en er veel moeten worden opgeschoond. Het hoogtepunt wordt nu werkelijk zichtbaar aan het licht gemaakt. We bevinden ons in een periode van weerstand tegen verandering, de reis van helderheid en resolutie. Het blijft een tijd van beperkingen, de zichtbaarheid van veranderingen zijn er en we bewegen komende periode naar het rigide pad, wat zal gaan voelen als nog meer opsluiting. De traagheid wordt voelbaar.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Aarde 8 Tijd voor de revolutionaire verandering. Kies verstandig, vertrouw op je oerbron en intuïtie

Aarde 2 in Vuur 9 Je bevind je in de finale van 4 jaar positieve jaarhuizen, het ziet er in veel opzichten rooskleurig voor je uit, besef je voordeel. Houd wel je voeten aan de grond..

Hout 3 in Water 1 Je mag je nu bewegen en spelen in de spirituele sferen

Hout 4 in Aarde 2 Prachtig je staat vol voeding te groeien en te bloeien! Verbind je met familie en vrienden, er zal veel ontspruiten

Aarde 5 in Hout 3 Ben je klaar om weer op te staan? Wees maar voorbereid op wat gaat komen

Metaal 6 in Hout 4 Je zult voelen en ervaren dat je verder bent gegroeid tot echt volwassen potentieel

Metaal 7 in Aarde 5 Welkom bij deze tweede overgang, met behulp van dubbel karma. Houd je hoofd omhoog en blijf alert, je bent bijna Thuis

Aarde 8 in Metaal 6 Een stevige basis om op voort te bouwen. Wees voorzichtig met verkeer en apparatuur

Vuur 9 in Metaal 7 Geniet van alles en vooral van het simpele. Blijf de balans zoeken

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel