Metaal 7 – Aarde 8 – Hout 4

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu doorgestroomd van Vuur 9 naar Aarde 8. Het denken en voelen is de afgelopen periode aangeraakt door het Vuur Element. Het element Vuur heeft de afgelopen periode zijn licht behoorlijk kunnen laten schijnen en het Vuur heeft heel wat leugens en valse beweringen ontmaskert en de duisternis doen oplichten. Met chaos en verlichting als gevolg. Het Vuur is de meest naar buiten toe gerichte energie die zeer voelbaar was en waar we niet omheen konden. Er heeft een grote verlichtende transformatie plaats gevonden, waardoor er vanaf nu op de “geschroeide” aarde nieuwe loten kunnen ontwikkelen, nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Vuur heeft Aarde kunnen voorbewerken zodat er een goede voedingsbodem klaar gemaakt is. Dit maakt de kans op slagen voor de komende periode groter.

Wat betreft de Corona verspreiding, Vuur representeert het Virus welke als een lopend vuurtje nog steeds over deze planeet raast. Het Virus zelf slaat toe op het Metaal Element, de Long. Vuur is snel en is bijna niet te stoppen of in te dammen. Dat zou Water trouwens wel kunnen, vandaar dat ik in eerdere blogs al aangaf, dat Water een belangrijke plek inneemt dit jaar. Als we genoeg vertrouwen hebben en op onze intuïtie durven varen, dan maken we Water sterk en kan het invloed uitoefenen op het Vuur. Dus als wij mensen niet zelf kiezen om naar binnen te keren, dan wordt hier door bovenaf voor gezorgd. We hebben weer heel wat regels opgelegd gekregen om ons naar binnen toe te laten keren. We zijn door die regels weer meer binnenshuis. Dus hoe rot dat ook is dat het wordt opgelegd, mogen we er ook dankbaar voor zijn dat we rust krijgen en de yinne water energie wordt opgeladen.

Wat betreft de verkiezingen, die vonden precies plaats in de Vuur periode. Donald Trump is een Vuurman, en stond afgelopen maand in het centrum van Aarde 5. Het Element van de karma, zowel op zijn voorouderlijn als de collectieve karma van het land Amerika. In de 1e helft heeft hij positieve gevolgen van zijn karma mogen ervaren, maar tijdens de 2e helft heeft hij juist de negatieve gevolgen van zijn karma ervaren. Dit was geen gunstige positie tijdens de verkiezingen op 3 november. Hij is blijkbaar niet in staat om zijn karma in te lossen, want hij accepteert de uitslag niet en gaat hier dwars tegen in.

Ook echte branden zijn er wereldwijd ontstaan. Het ‘dak van Afrika’ stond in brand. Meerdere dagen greep het vuur om zich heen op de berg Kilimanjaro in Tanzania. Vele wijd verspreidende enorme bosbranden in Amerika en Zuid-Amerika. Afgelopen zomer waren er  record brekende hoge temperaturen langs het Siberische Noordpoolgebied, en grote natuurbranden in Siberië.  Met als gevolg dat we dit jaar de traagste start van de Arctische winter zien sinds het begin van de metingen. Nooit eerder lag er eind oktober zo weinig ijs rond de Noordpool als dit jaar.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

Begin van dit Metaal 7 jaar zijn we ook gestart in deze energie reeks: Metaal 7 – Aarde 8 – Hout 4. Toen gaf ik aan dat we een bijzonder en spannend jaar zouden gaan beleven, welke best een keerpunt in ons leven en bestaan kan veroorzaken. In diezelfde periode in februari begon Corona hier de kop op te steken, en werd er volop gesproken over een “pandemie”. Nu zitten we opnieuw in een piek van de Corona, en worden we nog steeds dagelijks via de media belaagd met getallen van besmettingen, opnames en overledenen.

De maandelijkse Aarde 8 Qi zal een belangrijke en vitale rol spelen. Aarde 8, de Berg, is de Qi van revolutionaire verandering en kan een aanzienlijke hoeveelheid ellende, maar ook aanzienlijke verbeteringen ondersteunen. Als een persoon, project of organisatie deze Aarde 8 periode ingaat zonder een specifiek plan of taak op papier of in het hoofd, ondersteunt de Qi van Aarde 8 wijzigingen die als een verrassing kunnen komen, en dit is niet altijd een welkome verrassing. Maar als ze dit huis binnenkomen met een plan, zal Aarde 8 de neiging hebben om hun inspanningen te ondersteunen. Aarde 8 organiseert verandering die je kunt inzetten om het proces zich te laten ontvouwen, zonder dat we daar dan invloed op gaan uitoefenen. Gewoon laten zijn, het proces is al ingezet en je mag vertrouwen hebben op het resultaat, zonder zelf invloed of controle (Metaal) uit te oefenen. Als je kijkt naar de periode waar we ons nu in bevinden, dan zien we dat er zeer veel aan de hand is, zowel op klein niveau als op groot niveau. Een mondiale “pandemie”, alle regels die hier aan gekoppeld worden, het monddood maken van de bevolking, de economische gevolgen, de psychische gevolgen, het klikspaan-effect, opstandigheid en niet te vergeten de natuur die heel hard roept om hulp. Toch ben ik hoopvol, er zijn vele processen en plannen aan de gang, en we zullen deze nu tot bloei kunnen zien komen. Verandering is in de lucht en het is een geschenk dat zeker mag worden gebruikt.

De oeroude Qi van Aarde 8 zorgt dat de beweging even stil gezet wordt, zodat het daarna de andere kant kan op bewegen, en wel met oude kennis. De Qi van Aarde 8 staat deze maand op de plek van het innerlijke kind, en heeft invloed op onze manier van denken, voelen en je reactie op het leven. Je voelt het binnenste van de Berg, misschien ligt daar nog wat op je te wachten. Het kan verbinding leggen met Metaal 7, immers Aarde voedt Metaal. Wat tref je nu nog aan in je kern? Liggen er nog trauma’s en pijnen?  Zie het als een leerproces uit je verleden die gezien wil worden.

In december zullen we dieper in het Metaal glijden, we zetten koers naar een periode die stijver en onverzettelijker zal worden. Ik kan je vast meegeven dat onze wereld daar langere tijd zich zal gaan bevinden. Daarom is het belangrijk om te weten dat verbeteringen en overeenkomsten die nu worden gesmeed, blijvende voordelen kunnen opleveren. Zowel voor jezelf als voor het grotere geheel.

De Qi van Hout 4 brengt je wijsheid en kracht om te groeien. Hout 4, de Wind, geeft je richting aan en wil graag en het liefst snel handelen. In de reeks waar we ons nu in bevinden staat Hout een beetje op zichzelf omdat hij niet is verbonden met Metaal en Aarde. Hout is een beetje buitengesloten. Dit is prima zo, omdat de richting nu niet alles bepalend is en geen sterke aantrekking heeft, kun je je concentreren op je persoonlijke, spirituele en innerlijke groei. Het helpt je om stil te worden zodat er ruimte ontstaat om verantwoordelijkheid te nemen.

Deze periode zal Hout 4 wel de richting willen bepalen, want Hout wil zijn oeroude kennis overbrengen via de wortels en verspreiden over de wereld. Dus neem dit wel waar en neem dat tot je, wat jou doet groeien en bloeien.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Aarde 8 Je hebt behoefte aan serieuze steun, durf hierom te vragen.

Aarde 2 in Vuur 9 Besef je dat zelfs op dezelfde plek te verblijven, één groot avontuur is.

Hout 3 in Water 1 Ik adviseer je om de middenweg te nemen.

Hout 4 in Aarde 2 Probeer je wensen te vergelijken met je plannen.

Aarde 5 in Hout 3 Tijd om te socialiseren en nieuwe verbindingen aan te gaan.

Metaal 6 in Hout 4 Je kunt opnieuw beginnen, maar kies wijs en verstandig.

Metaal 7 in Aarde 5 De meeste problemen die zich aandienen zijn makkelijk onder controle te houden. Maar blijf wel iets voorzichtig, vooral aan het einde van deze periode.

Aarde 8 in Metaal 6 Het is tijd om je karma in de gaten te houden.

Vuur 9 in Metaal 7 Je mag de controle uitvoeren met oplettendheid en geduld.

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel