Metaal 7 – Vuur 9 – Hout 3

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu doorgestroomd van Water 1 naar Vuur 9. Het denken en voelen is de afgelopen periode aangeraakt door het Water Element.

Het Water heeft ons mee gevoerd naar vele verschillende plekken, ervaringen en emoties die alle kanten op stroomden. We werden uitgenodigd om te gaan koersen op intuïtie.

Heb je deze uitnodiging aangenomen? Was je bereid om risico’s te nemen en buiten de grenzen en kaders te varen? Wetende dat angsten doorvoeld mochten worden, de liefdevolle kans om dit te doorleven zonder dat de angst je overheerst. Of heb je toch wel angsten doorvoeld en beleefd? Ik hoop dat het je vele mooie inzichten heeft mogen geven. Water gaf de kracht om je Ziel schoon te wassen van het karma wat er aan je vast kleeft en brengt vernieuwing.

Heb je de roep gehoord van het collectief vertrouwen? Deze heeft ons terug geroepen naar de Oerbron, de Basis. Alles draait om vertrouwen. De tegendruk was er zeker en de chaos is alleen maar toegenomen. Het bracht ons nog meer naar onze kern. Steeds bewust weer naar binnen keren en terugtrekken.

Aarde 2, Moeder Aarde, heeft zeker de richting aangeraakt! Ze heeft een goede bodem klaargelegd, want het Water heeft alle kanten op kunnen stromen. Je hebt vast de tegenslagen mondiaal opgemerkt en de maatschappij heeft op verschillende manieren hier uiting aan gebracht. We hebben mogen leren, ervaren en doorgeven in Aarde en Water een goede bodem gegeven, om de leerervaringen en aanpassingen te laten mee voeren naar de juiste paden. De beweging is in gang gezet!

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

Het denken en voelen wordt deze periode aangeraakt door het krachtige Vuur Element. In de I-Tjing kennen we Vuur als Li, de Zuivere(nde).

Het element Vuur staat voor het licht en de Waarheid. Het Vuur wat de leugen ontmaskert en de duisternis zal verdrijven. Vuur is het licht dat laat zien waar jij aan hecht en openbaart dat wat in essentie nodig is. Vuur zal zoeken naar houvast en wil graag verbintenissen aangaan en zich samenvoegen met iets of iemand. De kracht die wij zullen ervaren en voelen in de komende periode is die van verbinden, benutten, het terugbrengen tot de essentie en het laten transformeren.

De levendig, oplaaiende vlam van het leven is het beeld van het Vuur. De vlam vol kracht, opgewondenheid en plezier. De vlammen van Vuur zijn sterk en heet. Zonder Vuur is het leven niet mogelijk en alles wat in volle bloei staat, wat vol leven en sap is, wordt gevoed door het Element Vuur. Het beeld van Vuur is warmte en licht. De gloed van het knisperende haardvuur geeft geborgenheid en de verwarmende stralen van de prachtige zon doen alles groeien en bloeien. Het Vuur kan fel oplaaien maar ook heel zachtjes smeulen, het vuur kan alles verteren en de vonken kunnen ervan af slaan.

De essentie van Vuur is fonkelende levenslust, vrij en actief. Allemaal lachende en dansende mensen die intens van elkaar houden, in hartstochtelijke omhelzingen. Zo weerspiegelen zij de warmte en de hitte van het Element Vuur. Vuur is ook het licht van de geest en het vuur van kennis en intuïtie, want de Vuur Qi stijgt altijd van beneden naar boven, van de aarde naar de hemel, van onwetendheid naar bewustzijn en van de materie naar de geest.

Op de richting en het handelen staat deze periode het Jonge Hout, de Donder, en verbeeldt het geluid van onweer dat met zijn kracht eerst met een harde, voelbare klap laat horen om zich vervolgens al doorrollend zonder problemen zal verspreiden. De Donder staat voor plotselinge inspiratie, een nieuw begin of uitvinding, ongeremdheid, kort, hevig en spontaniteit. Denk aan krachtige doorbraken die kort zullen duren maar radicale gevolgen zullen hebben. De Donder is de schok die de slapende geest wakker schudt.

Hout 3 is het jeugdige en speelse Element van de vroege Yange lente waarin alles nog gaat groeien, bloeien en ontwikkelen. Het jonge Hout ontdekt alles voor de eerste keer en vind daarom ook alles leuk en interessant. Alles gaat zich nu ontwikkelen en groeien en dit kan soms behoorlijk onstuimig gebeuren, het lijkt wel chaotisch, maar toch weet de natuur hoe het moet geregeld worden. De richting kan dus van het ene op het andere moment radicaal veranderen, als een donderslag bij heldere hemel. Ook de emoties kunnen hoog opspelen, en boosheid en woede kan zich snel en hevig aandienen.

Wat doen de Elementen onderling?

De Qi stroom start in deze periode op de richting, het jonge Hout en zal daarom goed voelbaar zijn met zijn Yange kracht. Van daaruit stromen we naar het denken en voelen, het  Yange Vuur. Het Vuur wordt goed gevoed door het Hout en kan volop branden. Van daaruit moeten we op zoek naar de juiste voeding van Aarde om bij het jonge Metaal te komen en de jonge speelse vernieuwing zichtbaar te maken. Om de cyclus weer rond te krijgen zullen we de stromende Water Qi moeten inzetten om weer bij het jonge Hout te komen. De stroming is harmonieus omdat de elementen in een voedende cyclus bewegen. Maar we zien ook in deze combinatie verschillende controlerende/balancerende relaties:

Vuur kan het Metaal vloeibaar maken, zodat ze een zachtere vorm kan aannemen. Bij over controle kan Vuur het Metaal doen smelten en verlies het haar vaste vorm. Dat verklaart ook waarom er zoveel en zo snel regels, normen en waarden veranderen en daardoor onrust over de wereld wordt verspreid. Wij mensen willen graag weten waar we aan toe zijn, maar het oplaaiende Vuur steekt het hele jaar hier een stokje voor, omdat Vuur zich dit jaar in de Metaal kamer bevind. Deze periode staat Vuur ook in de maand energie, er is dus dubbelop Vuur die Metaal probeert te doen omvormen. Als je dan beseft dat Hout het Vuur voedt, dan zal de kracht van Vuur versterken en de vlammen doen oplaaien, dan is Vuur dus ook daarmee extra krachtiger en van grotere invloed op Metaal.

Metaal controleert en balanceert Hout. Metaal kan een hek om Hout heen zetten, zodat ze begrenzing en rust krijgt. Bij over controle kan Metaal een dicht hek om Hout zetten en belemmert daarmee de groei, vooruitgang en ontwikkeling. In dit heftige jaar kunnen we meer dan ooit vooruitgang gebruiken, maar als deze stijgende energie wordt belemmerd of ingeperkt door Metaal, heeft ze de neiging zich op te bouwen totdat ze plotseling vrijkomt. Dit herken je als een woede uitbarsting, doordrammen, tegendraads gedrag, roekeloosheid met als gevolg dat alles op het spel wordt gezet wat reeds is opgebouwd.

We komen uit een Yinne periode van Water en Moeder Aarde en gaan nu over in een Yange periode van Vuur en jong Hout in het Yinne Herfst seizoen Metaal. Deze grote overgang van binnen naar buiten toe gerichte energie is al een tijdje merkbaar en voelbaar geweest. En toch zal deze verschuiving behoorlijk heftig bij ons mensen binnen komen, omdat we eigenlijk in de herfst naar binnen toe mogen keren. Wees je dus bewust van dat je uit balans getrokken kan worden, dit is helemaal oké. Laat het er zijn, ervaar het, doorvoel het, en haal daarna dát eruit wat voor jou resoneert. Dus dat wat goed voelt voor jou, en niet dat wat goed voelt voor een ander. Bewustzijn gericht op innerlijk weten en wat getransformeerd en zichtbaar mag worden.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Aarde 8  Je hebt je karma goed kunnen doorleven en bevoelen. Je zult welverdiende steun ontvangen

Aarde 2 in Vuur 9 Je zult minder beperkingen beleven, blijf wel opletten ga met plezier verder

Hout 3 in Water 1 Je zult verschillende openbaringen in je voelen, let op je snelheid

Hout 4 in Aarde 2 Wees blij met de mooie en betere vooruitzichten, blijf wel gefocust op je doel

Aarde 5 in Hout 3 De weg naar innerlijke groei openbaart zich steeds meer

Metaal 6 in Hout 4 Je beweegt meer vanuit een volwassen manier van aanpakken

Metaal 7 in Aarde 5 Rust is nu belangrijk, je zult daardoor makkelijker kunnen controleren en de spanning verlagen

Aarde 8 in Metaal 6 Welvaart kan nu met bewuste aandacht en kracht zichtbaar gemaakt worden

Vuur 9 in Metaal 7 De tijd is aangebroken om je karma te omarmen

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken of nog leuker! Deze zelf maken en die van de mensen om je heen op onze ONLINE-4-avonden Workshop 5 Elementen Blauwdruk Nine Star Ki. Start op 26 oktober 2020

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel