Metaal 7 – Water 1 – Aarde 2

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Aarde 2 maand naar een Water 1 maand. De afgelopen maand Qi van Aarde 2, had invloed op ons denken en voelen.

Moeder Aarde heeft ons afgelopen periode gevraagd om op zoek te gaan naar jezelf en met de juiste voeding liefdevol voor jezelf te zorgen. Het was de tijd om een start te maken met naar binnen te keren. Heb je kunnen ontdekken wat er niet meer nodig is? Heb je dit kunnen verwerken? Of was het te zwaar of zat het vastgekleefd aan je? Heb je inzicht kunnen krijgen? Heb je dat wat niet meer bij je hoort kunnen uitscheiden?

Heb je ook gemerkt dat we veel meer behoefte kregen aan rust en kalmte in huis. Misschien ben je wel aan het opschonen geweest en heb je warmere kleuren in je huis en je leven binnen gebracht. Stabiliteit en geborgenheid was een belangrijke basis voor het leven, en die behoefte zal zich komende periode ook zeker blijven aandienen.

Op de richting heeft Water ons verschillende richtingen heen laten stromen, dit kan zachtjes zijn geweest, maar kan ook als een sterke stroming zijn ervaren. Ik hoop dat je op je intuïtie hebt mogen vertrouwen en dat je de diepte hebt mogen en durven opzoeken. Want vanuit Water heb je de mogelijkheid ontvangen om op zoek te gaan naar vertrouwen en de waarheid boven water te krijgen. De invloeden van buitenaf waren niet heel zichtbaar, maar wel flink voelbaar. Heb je deze uitdaging ook ervaren? Ik hoop het! Want door deze invloeden werd je nog bewuster naar binnen geduwd. Heb je de externe “ziekmakende” menselijke factoren opgemerkt en nog belangrijker heb je ze gevoeld?

Aarde heeft de Jaar energie van Metaal goed kunnen voeden en mineraalrijk en sterk kunnen maken. Voldoende in ieder geval om zich voor te bereiden op de herfst, het Element van Metaal. Je voelt een soort beweging ondergronds, die ons collectief bewustzijn aanroept.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

Het denken en voelen wordt deze periode aangeraakt door het Water Element. In de I-Tjing wordt Water benoemd als Kan, het stromende Water, het Onpeilbare. Kan is het gevoelstrigram wat staat voor emotie, en nodigt je uit om te koersen op intuïtie. Het stromende Water die mee stroomt zonder vastomlijnd doel. Waar Water uitkomt is nog onzeker, want hoe het pad gaat worden dat staat nog niet bij voorbaat vast. En hoe het Water stroomt hebben we niet in de hand, dit wordt bepaald door andere factoren buiten Water om, die belemmeren maar niet verhinderen. Het pad zal deze periode worden gelegd door Moeder Aarde, zij bepaalt de richting. Water weerspiegeld je angsten, je twijfels en onzekerheden en symboliseert het diepe, het onbewuste. Water wil graag risico’s nemen en grenzen verkennen en benutten zonder er overheen te gaan. Met de boodschap om angsten te doorvoelen en doorleven zonder er door beheerst te worden. De zekerheid dat ook onzekerheid je kan brengen waar je zijn moet.

De tijd is aangebroken voor de Qi van Shui, welke staat voor stromen, oplossen, dood en vernieuwing. De fase van Water is begonnen. De tijd van de slaap en het tussenrijk. Voor de menselijke ziel is het de tijd tussen dood en wedergeboorte. Volgens de taoïstische opvattingen is de dood niets definitiefs, maar alleen een passage, een tussenstop, waarna de onsterfelijke kern van het bewustzijn hernieuwd de cyclus van het leven binnentreedt. Talloze keren heeft onze ziel dit ritme van leven en sterven voltrokken om haar karmische taken te vervullen en zich daarmee te vervolmaken.

Op de richting en het handelen staat deze periode Aarde 2, Moeder Aarde. Wat is er gevoeld, ervaren en welke gedachten zijn zichtbaar gemaakt? Dit kan nu vorm gegeven worden, en dat betekent dus niet alleen in gedachten maar dus doen! Als er goede bodem wordt gelegd, zal het Water nog vrijer en makkelijker gaan stromen. Aarde werkt langzaam en gestaag, dus geduld is nodig. Maar de beweging moet wel in gang gezet worden en om deze Qi goed te laten verlopen is consistentie en duidelijkheid belangrijk. Ook nu kunnen er tegenslagen ontstaan als er plotselinge acties worden uitgevoerd, dit werkt namelijk averechts. Praktische plannen op sociaal gebied en scholen moeten deze periode nog meer prioriteit krijgen. We mogen leren, ervaren en doorgeven in Aarde en Water een goede bodem geven, om de leerervaringen en aanpassingen te laten mee voeren naar de juiste paden.

De Qi stroom start in Aarde 2 en van daaruit stroomt het door naar Metaal 7. De elementen Hout en Vuur zijn nu extern zichtbaar, en kunnen makkelijker worden toegevoegd, zodat de cyclus stromend in Water kan worden afgerond. Aarde maakt een weg voor Water, zodat ze kan stromen. Bij over controle van Aarde, kan water troebel worden of zelfs blubber, het kan dan troebel worden in ons gevoelsgebied. Belangrijk dus dat Moeder Aarde niet uit balans raakt, dit kan door onbetrouwbaarheid, onverantwoordelijk gedrag, plotselinge veranderingen en gebrek aan materiele zekerheid en veiligheid. De basis ontbreekt dan en dat maakt wiebelig en onzeker. De richting en het handelen zal zich dan gaan vormen naar een cynische, argwanende en twijfelachtige levenswijze. Dit kan je herstellen door fysieke arbeid bv buiten in de tuin en je aandacht geven op voorbereidingen en samenbrengen.

De jaarlijkse Qi van Metaal 7 straalt plezier uit, is verkoelend en naar binnen gericht. Jonge Metaal is onverzettelijk, met een speelse overtuigingskracht. Metaal ondersteunt de Maand Qi van Water. Als Metaal sterk, krachtig en overtuigend is dan kan het Water vrij stromen, en heeft dan voldoende vertrouwen om te koersen zonder te weten welke haven er zal worden aangemeerd. Als Metaal uit balans het Water aanstuurt, en geen controlerende functie uitoefent, raakt de logica kwijt, zijn patronen niet helder en wordt het lastig om los te durven laten. Dan valt het vertrouwen weg in jezelf, de wereld om je heen en de mensheid. Het collectief vertrouwen roept ons terug naar de Oerbron, de Basis. Alles draait om vertrouwen. Als er tegendruk komt, dan zal de chaos toenemen.

Dus weet dat we ons nu in een periode  bevinden van inkeer en terugtrekken, van opbouw en afbraak, van leven en dood.

Leef vanuit de Wu Wei, handelen wanneer het kan, het is zoals het is. Go with the Flow.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Aarde 8 Prachtige periode om jouw reis in Aarde 8 te doorgronden en tijd om je Karma te monitoren

Aarde 2 in Vuur 9 Gebruik de komende maanden de krachtige Vuur Qi, voordat deze overgaat in Water.

Hout 3 in Water 1 Gebruik deze Water periode om de diepte in te duiken, op Zielen niveau

Hout 4 in Aarde 2 De manier van denken past zich aan, wat zorgt voor nieuwe inzichten voor je plannen

Aarde 5 in Hout 3 Blijf je bewust van organiseren vanuit optimisme, dan komt er veel positieve Qi naar je toe

Metaal 6 in Hout 4 Je bevind je in een tijd van reflectie en intuïtie, zonder oordeel

Metaal 7 in Aarde 5 Je kunt hinder hebben van karmische invloeden of de gevolgen daarvan, hebt vertrouwen dat je hierin ondersteund wordt. Je hoeft alleen maar te vragen en de hulp te aanvaarden

Aarde 8 in Metaal 6 Blijf werken aan een solide vooruitgang voor je dagelijkse taken en verplichtingen

Vuur 9 in Metaal 7 Projecten die zich vorige periode hebben aangediend, mag je nu gaan verdiepen. Inspiratie kun je vinden en ontvangen van geliefden en vrienden

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken.

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel