Metaal 7 – Aarde 2 –  Water 1

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Hout 3 maand naar een Aarde 2 maand. De afgelopen maand Qi van Hout 3, had invloed op ons denken en voelen. Het jonge Hout, de Donder, heeft zich de afgelopen periode op veel verschillende manieren en omstandigheden laten horen en heeft met veel snelheid zijn boodschap wijd verspreid. Krachtige doorbraken die heftig en kort waren, maar radicale gevolgen hebben ingezet. De nieuwe cyclus is in gang gezet, een nieuw begin en snelle vooruitgang. Dit alles omhuld in een rauwe, opstijgende Yang energie.

Hout heeft zich wel moeten uitbreken met grote kracht, omdat de jaar energie van Metaal 7, alles in het werk zet om deze stijgende energie in te perken en te belemmeren. Denk maar aan alle regels die ons allemaal opgelegd worden. Hout vind het fijn om duidelijkheid en regels mee te krijgen, zodat hij rust en reinheid kan en mag ervaren. Maar Hout wil dit dan wel duidelijk, zonder gedoe, want als hij er over moet nadenken dan zal het niet lukken en wil Hout juist uitbreken, omdat het opstand oproept. De afgelopen periode zijn alle opgelegde nieuwe regels, om het virus binnen de perken te houden, van de ene op de andere dag weer losgelaten. En mochten we weer vrij reizen en ons verplaatsen. Een groot deel van de mensen zag opeens weer een soort van “vrijheid” en hup, daar ging iedereen weer vrij en blij op pad. Toen het moment zich aandiende, dat er toch weer invloed van bovenaf moest worden toegepast, ging het hek van de dam. Zoveel landen, zoveel verschillende regels. Zelfs in de landen allemaal verschillende regels. En om het nog makkelijker te maken, hebben ze ook besloten om in de dorpen en steden zelf ook nog allemaal verschillende regels toe te passen! Met als gevolg, dat Metaal het Hout niet in balans kan houden, wat dus veel irritatie en frustratie bij mensen veroorzaakt. Kijk maar naar de vele ruzies, woede uitbarstingen en discussies om ons heen, zowel dichtbij als wereldwijd.

Vuur heeft hier ook een groot aandeel in, want Vuur kan Metaal zijn vaste vorm doen veranderen, dat verklaart wel waarom er zoveel en zo snel regels, normen en waarden veranderen en de onrust als een lopend vuurtje over de wereld wordt verspreid. Vuur is afgelopen periode extra krachtig aanwezig geweest vanwege de maand invloed op de richting. Het was de tijd om de leugens te ontmaskeren en de duisternis te verdrijven op ons menselijke levenspad. Vuur heeft geprobeerd dát te openbaren wat in essentie nodig is. Ook als dat betekende dat er werkelijke vuren moesten gaan branden en verspreiden. Kijk maar naar de enorme bosbranden in de Braziliaanse Amazone en Californië, op een Amerikaans marineschip, en de kathedraal van Nantes. En ontploffingen in de haven van Beiroet en markt Dubai. Maar ook de schandalen “branden” van Jeffrey Epstein en in de turn en schaats wereld. Deze branden brengen de waarheid aan het licht, en de restanten van de branden zullen dienen als nieuwe voeding voor Moeder Aarde.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand energie van Aarde 2, heeft invloed op ons denken en voelen. Aarde 2 is in de I-Tjing benoemd als Moeder Aarde en is volledig Yin. Moeder Aarde staat voor het ontvankelijke, het openstaan, het volgen en het passieve. Ze kan incasseren, volgen, stilstaan en ervaren. Ze is de Moeder van alle Trigrammen, voedend en verzorgend, in haar aard passief, maar met de juiste input zal ze aan de slag gaan om zaken concreet en zichtbaar te maken.

In deze periode is huis en haard heel belangrijk voor ons. Familie, vrienden en relaties zijn heel belangrijk, want deze kunnen ons stabiliteit en geborgenheid geven. Gevoelsmatig zullen we worden aangetrokken door mensen die ons dit kunnen bieden en geven. Aarde 2 vraagt je deze periode om op zoek te gaan naar jezelf en met de juiste liefde en voeding voor jezelf te zorgen. Want als je goed voor jezelf zorgt, is dat het mooiste geschenk wat je jezelf kan geven. Moeder Aarde vraagt je om naar binnen te keren, en daar op zoek te gaan naar datgene wat niet meer nodig is en dit te verwerken, zodat het kan worden uitgescheiden. De binnenwereld vraagt om aandacht en gezonde voeding. Ook om ons heen, zal de Aarde 2 energie zich laten zien en voelen. De kans is groot dat Moeder Aarde zichtbaarder van zich zal laten horen, omdat er nog veel mensen niet willen luisteren naar de signalen van Moeder Aarde.

De richting en het handelen is van Vuur naar Water overgegaan. Dit is een grote overgang, wat ook duidelijk aangeeft dat we voor een grote omwenteling staan. In de I-Tjing zien we Water als Kan, het stromende Water wat staat voor emotie, wat kan meestromen zonder vastomlijnd doel. Hoe het Water stroomt heeft het niet in de hand, dit wordt door andere factoren buiten Water om bepaald. Waar het uitkomt is onzeker, hoe het pad gaat worden staat niet bij voorbaat vast. Deze periode zal je koersen op intuïtie en mag je de diepte opzoeken.

Metaal 7 zal deze periode wel duidelijk aanwezig zijn. Aarde voedt het Metaal, en het Metaal voedt het Water. Aarde 2 zal dus de jaar Qi van Metaal extra voeden. De ademhaling, het zuivere van het onzuivere scheiden en de pandemie zijn deze maand belangrijk aanwezig.

Aarde 2 is ook de Qi van stabiliteit, overeenkomsten, voeding en langzame gestage vooruitgang. Om deze Qi goed te laten verlopen is consistentie en duidelijkheid belangrijk. Er kunnen tegenslagen ontstaan als er plotselinge acties worden uitgevoerd, dit werkt namelijk averechts. Praktische plannen op sociaal gebied en scholen moeten nu prioriteit krijgen. We mogen leren, ervaren en doorgeven in Aarde en Water een goede bodem geven, om de leerervaringen en aanpassingen te laten mee voeren naar de juiste paden. Aarde staat ook voor voeding, voel goed aan wat de werkelijke behoeften zijn, en wat er past binnen het budget. Wat zouden we werkelijk nodig hebben, overconsumptie is zeker niet de bedoeling. Denk aan water, voedsel en warmte voor de aankomende herfst en winter.

Van een Externe wereld naar een Interne wereld

De energie overgang is van Hout 3 naar Aarde 2 overgegaan, van extern naar intern, van buitenwereld naar binnenwereld. Om dit met elkaar te verbinden kunnen we Ademen (Metaal) inzetten. Dan halen we van extern naar intern, van buiten naar binnen om te verwerken. De Dikke Darm (Metaal) scheidt datgene uit wat niet nodig. Omdat Aarde 2 op het denken en voelen zit, is er een opdracht om op zoek naar jezelf te gaan en te zorgen voor jezelf.

Ook is er een grote omwenteling van het grote Yang (Vuur) naar het grote Yin (Water). We gaan van de Toekomst (Vuur) naar het Verleden (Water). De lessen die we in Vuur hebben gezien en geleerd kunnen we in het Heden (Aarde) toepassen en te handelen. Wat willen we bereiken? Wat willen we gaan toepassen? Het gevaar zit erin dat we dan in het denken en voelen gaan zitten, en dat we gaan piekeren en zorgen (Aarde), maar we moeten juist doorstromen. Mensen die veel Aarde in zich hebben zullen deze periode als lastig kunnen ervaren. De kans is groter op disbalans, tenzij je al verder bent gegroeid op je levenspad en meer “vrijer” van Geest bent en leeft.

Aarde balanceert Water, vanuit het denken en voelen kan dit richting geven. Als Aarde in disbalans is dan zal de richting stagneren.

In de vorige reeks van Hout 3 en Vuur kan er irritatie en frustratie zijn ontstaan en dat kan in deze periode maag gerelateerde klachten veroorzaken. Dit zet de aardse as onder druk wat voelbaar is in de middenrif, links de Maag en Milt en rechts Lever en Galblaas. Dit kan uitputten en rebellerende Maag Qi veroorzaken. Dit geeft een ketting reactie in de ademhaling (Metaal) waardoor deze hoog kan gaan zitten. Doordat de Maag Qi omhoog gaat, gaat de Milt Qi omlaag in plaats van omhoog, daardoor kunnen er Darm klachten ontstaan. Obstipatie vanuit het zorgen en piekeren of diarree vanuit lage energie en diepe vermoeidheid. De Qi zal niet naar beneden stromen, wat problemen kan geven in de onder-warmer: blaas, nier, bekken en heupen. Met de boodschap “hoe sta je in het leven”.

Dus de vraag is: wat voor lessen heb je geleerd? En hoe ga je deze lessen in het Nu zetten? Water is de richting deze periode, dus vanuit Water kan je vorm geven om je eigen toekomst te creëren. We gaan op zoek naar vertrouwen, want we willen de waarheid boven water krijgen. Vanuit intuïtie, invoelen, hoger weten, te spiegelen en doorvoelen ontdek je het belangrijkste in jezelf en alles wat er om je heen stroomt. Let wel op de invloeden van buitenaf, deze dagen je uit! Dit is wel met een reden, omdat je nu naar binnen moet.

Wereld wijd is er een grote energie bezig die wantrouwen aanwakkert. Dit zet het Water onder druk, bewust door externe “ziekmakende” menselijke factoren. De gekte van de dag van de vorige periode met jong Hout en Vuur, schiet nu door naar wantrouwen. Als Water uit balans geraakt dan zal men overal wat achter zoeken. Dus vers, stromend en helder water is komende periode belangrijk om de juiste balans in de richting te vinden.

Deze periode zal er een omdenken moeten gaan plaats vinden. Het is nu de tijd om uit de vooroordelen te stappen en overtuigingen los te gaan laten. Het vastzitten komt uit de jaar invloed van Metaal vandaan. We mogen verder kijken dan alleen de wetenschap, vasthouden hieraan is beperking. De uitdaging is om verder te kijken dan dat.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Aarde 8 Zoek naar inspiratie en blijf werken aan je doel

Aarde 2 in Vuur 9 Tijd om de invloed van Karma te herkennen

Hout 3 in Water 1 Probeer zoveel mogelijk vriendelijkheid te tonen met innerlijke vastberadenheid

Hout 4 in Aarde 2 De controle kan worden overgenomen door emoties, blijf genieten.

Aarde 5 in Hout 3 De tijd is gekomen voor de grote vooruitgang

Metaal 6 in Hout 4 Ervaar de Yinne periode zodat je interessante mogelijkheden kunt zien

Metaal 7 in Aarde 5 Blijf voorzichtig, maak karmische verbindingen en leer van het heden en verleden

Aarde 8 in Metaal 6 Houd je pad stabiel en wees consequent, blijf wel socialiseren

Vuur 9 in Metaal 7 Je bereikt een periode van milde vooruitgang, blijf mild en laat boosheid achterwege

.Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken.

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel