Metaal 7 – Hout 3 –  Vuur 9

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Hout 4 maand naar een Hout 3 maand. De afgelopen maand Qi van Hout 4, had invloed op ons denken en voelen. De zachte indringende kracht van de Wind was steeds aanwezig om ons heen en flink waaiend over de rest van de wereld. De Wind heeft zich de afgelopen periode kunnen bewegen naar iets groots en blijvend, wat onrust en wisselvalligheid in ons en om ons heen teweeg heeft gebracht. Probeer maar eens goed terug te kijken naar wat er zich allemaal voor beweging heeft ingezet op klein en op groot niveau. Er is behoorlijk wat onrust op sociaal en politiek gebied, het is nu tijd voor snelle vooruitgang en doorbraken.

Weet dat Hout zich niet laat tegenhouden, en flinke onstuimige groei heeft doorstaan met veel kracht en (verbaal) geweld. De nieuwe creatieve en expanderende cyclus is in gang gezet! Er komt een zeer hoopvolle tijd aan.

Aarde 8 heeft gelukkig wat druk van de ketel kunnen halen, maar dat heeft wel even geduurd voordat het echt voelbaar was en ons de juiste koers kon induwen. Weet wel dat dit niet voor iedereen even duidelijk en voelbaar was, en dat er nog veel mensen rondlopen en rennen die behoorlijk onstuimig zijn en zich niet konden overgeven aan de rust van de yinne energie. Nog niet iedereen is zover.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand energie van Hout 3, heeft invloed op ons denken en voelen. Het Element Hout 3 is in de I-Tjing de Donder en verbeeldt het geluid van onweer dat met zijn kracht eerst met een harde, voelbare klap laat horen om zich vervolgens al doorrollend zonder problemen zal verspreiden. De Donder staat voor plotselinge inspiratie, een nieuw begin of uitvinding, ongeremdheid, kort, hevig en spontaniteit. Denk aan krachtige doorbraken die kort zullen duren maar radicale gevolgen zullen hebben. De Donder is de schok die de slapende geest wakker schudt.

Hout 3 is het jeugdige en speelse Element van de vroege Yange lente waarin alles nog gaat groeien, bloeien en ontwikkelen. Het jonge Hout ontdekt alles voor de eerste keer en vind daarom ook alles leuk en interessant. Alles gaat zich nu ontwikkelen en groeien en dit kan soms behoorlijk onstuimig gebeuren, het lijkt wel chaotisch, maar toch weet de natuur hoe het moet geregeld worden. We hebben net het oude hout mogen ervaren, dus het jonge hout heeft stiekem een beetje kunnen afkijken. De nieuwe cyclus zal zich verder gaan vormen, er zal nieuw leven worden gegeven welke in de zomer (Vuur) zal gaan bloeien en in de herfst (Metaal) kan worden losgelaten. Hout 3 is geladen met rauwe energie en wordt geassocieerd met nieuwe ideeën, inventiviteit, nieuw begin en snelle vooruitgang. Kijk uit naar een zeer levendige juli, maar let wel op nieuwe situaties als ze zich voordoen.

De maand cyclus Metaal 7 – Hout 3 – Vuur 9 start in deze reeks op het denken en voelen, de maand Qi van Hout, en stroomt door naar Vuur. Vanuit Vuur wordt er Aarde ingezet om door te kunnen stromen naar de jaar Qi van Metaal 7. De stroming is harmonieus omdat de elementen in een voedende cyclus bewegen. Maar we zien ook in deze combinatie verschillende controlerende/balancerende relaties: Metaal controleert Hout en Vuur controleert Metaal. Metaal kan een hek om Hout heen zetten, zodat ze begrenzing en rust krijgt. Bij over controle kan Metaal een dicht hek om Hout zetten en belemmert daarmee de groei en ontwikkeling. Hout 3 wordt vergeleken met de ochtend, vroege Lente, het nieuwe begin, pionieren, snelle vooruitgang en stijgende (yang) energie. In dit heftige jaar kunnen we meer dan ooit pioniers en vooruitgang gebruiken, maar als deze stijgende energie wordt belemmerd of ingeperkt door Metaal, heeft ze de neiging zich op te bouwen totdat ze plotseling vrijkomt. Dit herken je als een woede uitbarsting, doordrammen, tegendraads gedrag, roekeloosheid met als gevolg dat alles op het spel wordt gezet wat reeds is opgebouwd.

Vuur kan het Metaal vloeibaar maken, zodat ze een zachtere vorm kan aannemen. Bij over controle kan Vuur het Metaal doen smelten en verlies het zijn vaste vorm. Dat verklaart ook waarom er zoveel en zo snel regels, normen en waarden veranderen en daardoor onrust over de wereld wordt verspreid. Wij mensen willen graag weten waar we aan toe zijn, maar het oplaaiende Vuur steekt het hele jaar hier een stokje voor, omdat Vuur zich dit jaar in de Metaal kamer bevind. Deze periode staat Vuur ook in de richting en er is dus dubbelop Vuur die Metaal probeert te doen smelten, als de edelsmid. Als je dan beseft dat Hout het Vuur voedt, en tel daarmee de invloed van het seizoen Vuur bij op, dan zal de kracht van Vuur versterken en de vlammen doen oplaaien, dan is Vuur dus ook daarmee extra krachtiger en van grotere invloed op Metaal.

Vuur staat voor het licht, de waarheid aan het licht brengen en de werkelijkheid laten zien zoals die is. Vuur openbaart dat wat in essentie nodig is. Ons menselijk pad zal dus de komende periode de leugens ontmaskeren en de duisternis verdrijven.

Wat betreft de Corona verspreiding, als we de aard van het virus (Metaal) begrijpen en hier gepast op reageren, dan hebben we gezien dat veel landen de verspreiding aanzienlijk hebben verminderd. We hebben ook gezien dat in de Verenigde Staten en Brazilië de gevallen juist weer omhoog schieten. Daar neemt de regering een arrogante houding aan, en zoals George Ohsawa zei, is arrogantie de wortel van diverse ziekten.

Wat kun je zelf doen in deze Yange periode?

De zomer is het seizoen van het Vuur en de komende maand krijgen we daar ook nog de Yange invloed van het jonge Hout Vuur bovenop. Doe daarom ook rustig aan op de warme dagen van de zomer. Wij zijn hier in Nederland gewend om gewoon door te draven en te rennen. Neem een voorbeeld aan de zuidelijke landen met hun siësta in de middag en doe lekker je ogen dicht, en gun je lichaam en hoofd de rust.

Haal de druk van de ketel

Wat echt funest is voor Vuur is de tijdsdruk van werk en agenda. Bekijk daarom eens voor jezelf waar je de druk zou kunnen verminderen door je werk en tijdschema eens onder de loep te nemen. Heb je een overvolle agenda staan met bijna geen vrijetijd momenten? Heb je grote plannen of ingewikkelde taken? Probeer dan eens een verdeling te maken, wat is nu belangrijk en wat kan ik later in de week zetten? Timemanagement geeft rust in het lijf.

Blij zijn, genieten en vooral lachen

Ben jij blij met jezelf? Kun je genieten van wie je bent? Kijk eens goed naar de elementen om te kijken waar het hapert. Ga dan naar dat element en breng daar versterking aan.

Water zorgt voor het ontdekken van wat jij nou eigenlijk wilt. Hout zorgt voor de uitvoering daarvan, wat van binnen zit naar buiten brengen. Vuur wil je laten genieten van wat je hebt bereikt. Aarde zorgt ervoor dat het je voedt en Metaal ruimt op wat je energie kost.

Lachen en iets leuk vinden is hartstikke goed voor je hart en voor het Vuur element. Hoe makkelijk is dit te krijgen en het mooiste van alles is, het is nog gratis ook!

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Aarde 8 Als je goed voorbereid bent, is dit een perfecte tijd om actie te ondernemen.

Aarde 2 in Vuur 9 Mooie periode om aandacht te geven aan 1 op 1 relaties. Geniet maar blijf gefocust.

Hout 3 in Water 1 Het is tijd om de karmische invloeden te herkennen.

Hout 4 in Aarde 2 Maak vorderingen binnen je taken die er voor je klaar staan, let op de begrenzing en blijf op je pad.

Aarde 5 in Hout 3 Maak in de ochtend vorderingen en neem in de avond rust.

Metaal 6 in Hout 4 Nieuwe projecten kunnen worden gestart.

Metaal 7 in Aarde 5 Er schijnt veel licht op je, je valt dus extra op. Wees wat voorzichtiger aan het einde van deze periode.

Aarde 8 in Metaal 6 Er liggen wat beperkingen op de loer, zet wat humor in om het wat makkelijker te maken.

Vuur 9 in Metaal 7 Je pad wordt helderder, maak tijd vrij voor familie en vrienden en maak plezier.

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken.

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel