Metaal 7 – Hout 4 –  Aarde 8

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Aarde 5 maand naar een Hout 4 maand. De afgelopen maand Qi van Aarde 5, had invloed op ons denken en voelen. Deze Aarde 5 Qi is echt het element van uitersten en een flinke katalysator die veel mensen in beweging heeft gezet. Aarde 5 heeft een grote karmische invloed, zowel op klein niveau dicht bij jezelf als op wereldniveau. Denk maar aan het spreekwoord: “Je oogst wat je zaait”. De machten van de wereld zijn in rep en roer, er ontstaat chaos en rumoer. Juist hier liggen de antwoorden van wat er werkelijk aan de hand is op de wereld. Wat moet er karmisch worden ingelost? Wat moet er allemaal recht gezet worden? Wat kunnen we voor goeds doen voor de ander? Als je kijkt naar alle demonstraties en rellen over de gehele wereld, dan zie je dat de invloed van onze voorouderlijn nog steeds enorm is. We worden namelijk niet geboren op deze wereld, met de wetenschap dat een kleur en afkomst je anders maakt. Dat is iets wat ons wordt meegegeven. Dat is een invloed van meerdere generaties die ons maken tot wie we nu zijn. Aarde ondersteunde ons gelukkig met veel liefde en gaf ons het vermogen om van richting te veranderen en in opstand te komen. De druk op het volk zorgt ervoor dat we niet meer alles accepteren en via demonstraties (o.a. het trieste overlijden van George Floyd en ontslag directeur Tata Steel) ons laten horen en zien. Ook zagen we dat de Corona “invloed” afneemt en het leven weer opgepakt wordt, niet door iedereen maar langzaam aan stroomt er weer wat meer en willen we weer samen en vrij zijn.

De spannende weg naar balans is begonnen, de weg die alle kanten op kan gaan, de weg die we nog niet kennen en zorgt voor nieuwe kansen en grote transformatie op hoge snelheid.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand Qi van Hout 4, heeft invloed op ons denken en voelen. Het Element Hout 4 is in de I-Tjing de Wind en verbeeldt een sterke kracht boven de grond die niet geworteld is en symboliseert een zachte indringende kracht die continu doorgaat en niet opgeeft. De beweging is onzichtbaar aanwezig, nieuwsgierig en kent geen grenzen. De Wind staat voor grondigheid, uitwisseling en communicatie en werkt langzaam toe naar iets groots en blijvends. Het Vlinder effect! De Wind kan ook verwondingen aanbrengen bij Hout. De Wind kan de poriën openen en zo storende klimaat factoren binnen brengen wat onrust en wisselvalligheid met zich mee kan brengen.

Hout 4 is het Element van de Yange Lente periode. Een nieuwe cyclus is begonnen volop groei en ontwikkeling. Hout laat zich niet tegenhouden en groeit gewoon door met veel kracht en soms geweld. Deze kracht hebben we al ervaren met de demonstraties en rellen die in de late lente zich hebben laten zien. Deze groei is behoorlijk onstuimig en gebeurt met veel kracht, en toch zal er geen grote chaos ontstaan. Er zal zich juist een nieuwe cyclus gaan vormen, er zal nieuw leven worden gegeven welke in de zomer (Vuur) zal gaan bloeien en in de herfst (Metaal) kan worden losgelaten. De invloed van Hout laat zich in de gevoelens zien in woede door de opstijgende Qi, in de Geest door creativiteit, vormgevend vermogen, besluitvaardigheid en grootmoedigheid. Deze periode zal Hout 4 invloed uitoefenen op je denken en voelen en wil graag zijn oeroude kennis overbrengen via de wortels en verspreiden over de wereld. Dus neem dit wel waar en neem dat tot je, wat jou doet groeien en bloeien.

Op de richting van deze maand, vinden we oeroude Qi van Aarde 8, de Berg. De Berg zorgt dat de beweging, de richting, even stil gezet wordt en we met Yinne Qi even naar binnen geduwd worden. Ons handelen en de 1e indruk van gebeurtenissen kan deze maand vanuit rust worden ingezet. Dat is wel fijn aangezien Hout 4 behoorlijk onstuimig kan zijn en Metaal 7 als een klein kind staat te trappelen. Zo kan Aarde 8 even de druk van de ketel halen. Ook kan Aarde de verbinding leggen met Metaal 7, zodat er vanuit de Aarde weer wat mineraalrijke voeding gegeven kan worden aan Metaal en op krachten kan komen.

Wat gebeurt er met de krachten van de Elementen?

In de kosmologische cyclus zie je dat de aardse as van Hout, Aarde en Metaal de invloed van deze periode is. Deze is wel behoorlijk uit balans en Metaal kan moeilijk het Hout in balans houden en maakt Hout nog grenzelozer. Aarde staat er tussenin en is de dupe hiervan. Het Vuur laait af en toe flink op, maar dit gebeurt in vlagen. Je ziet ook dat Corona minder oplaait nu. Maar wees alert, want Vuur is er zomaar opeens weer en dan met grote waarschijnlijkheid als een grote flink opwaaiende brand. Water staat buitenspel en droogt steeds meer op met als gevolg dat Water het Vuur niet onder controle kan houden. We zien dit nu al gebeuren, het Water peil op de Aarde is dalende. Maar je ziet het ook bij de mensen, Water staat voor emotie, (irreële) angsten, paniek, twijfels, onzekerheden en paranoia als deze uit balans is.

Je kunt je Water element zelf ook voeden door met regelmaat jezelf onder te dompelen in water en het liefst ook je hoofd en oren. Bij angst en paniek kun je deze eruit rennen en de berg van angst overwinnen. En neem de tijd om bij te tanken en je energie te herstellen, door momenten in te plannen voor meditatie, duik de diepte in en zwem naar binnen.

 Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken.

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel