Metaal 7 – Metaal 7 –  Aarde 5

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Aarde 8 maand naar een Metaal 7 maand. De Berg energie van Aarde 8 heeft met zijn oeroude kennis de afgelopen periode de beweging even in een stilstand kunnen zetten, tijd om rustig te overdenken en de juiste kant op te bewegen. Dit heeft invloed gehad op onze manier van denken, voelen en je reactie op het leven. De oeroude en gewortelde kennis van Hout 4 op de richting was niet helemaal verbonden met Metaal en Aarde en heeft zich daardoor kunnen concentreren op je persoonlijke, spirituele en innerlijke groei. Het heeft geholpen om stil te worden zodat er ruimte heeft kunnen ontstaan om verantwoordelijkheid te nemen.

Metaal 7 staat nu op de maand energie van deze komende periode. Dat betekent dus dubbele kracht en invloed van het Element Metaal 7. Metaal kan door de jaar invloed, zijn Qi nog meer richten op het grotere geheel, de stabiliserende en revolutionaire energie die het komende jaar zich wil laten zien en voelen.

Metaal 7 staat dit gehele jaar in het Huis van Aarde 5, en zoals je ziet bevind Aarde 5 zich ook op de richting energie van deze komende periode. De invloed van Aarde 5 is daardoor op 3 plekken aanwezig en voelbaar. Het is zo’n intense energie dat we er met zijn allen niet omheen kunnen dat de voorouderlijn om aandacht vraagt. Aarde 5 is het Element wat in het midden van de Ba Gua staat, zowel yin als yang, zowel mannelijk als vrouwelijk, het kan alle kanten op bewegen.

Vuur 9 bevind zich in het huis van Metaal 7, en Metaal en Vuur hebben een antagonistische relatie met elkaar. Vuur heeft een controlerende en balancerende werking op Metaal. Vuur kan het Metaal vloeibaar maken, zodat ze een zachtere vorm kan aannemen. Bij over controle kan vuur het metaal doen smelten en verlies het zijn vaste vorm. Vuur kan dit jaar positief zijn passie en liefde overbrengen, zorgt voor verlichtende transformatie.

Wat wordt er zichtbaar gemaakt?

Metaal 7 is dubbel aanwezig en wil laten zien dat de mannelijke  en vaderlijke energie roept om actie. Zowel op onze persoonlijkheid als op het denken en voelen. Dit in combinatie met het Vuur die het licht laat schijnen op Metaal 7, kan er oud zeer aan het licht worden gebracht. Zodra het zichtbaar gemaakt wordt, kan het getransformeerd worden. Metaal 7 zegt iets over het verlies van de vaderlijke invloed op jonge leeftijd, deze kan uit balans niet stevig genoeg zijn en bepaalde dominantie van de mannelijke energie opwekken. In combinatie met de voorouderlijn Aarde 5, kan dit dus al hele oude energie zijn op de mannelijke voorouderlijn die nu sterker trekt, het is een spirituele reeks.

Metaal zegt ook veel over het  immuunsysteem en over de organen  Long en Dikke Darm. Het Corona virus, valt aan op het Long gebied, en vooral als het immuunsysteem zwakker is (uit balans).  

Het handelen van Aarde 5 komt in Hout 3, dit zorgt voor snelheid, er moet snel gehandeld worden. Het zal gaan als de donder en de bliksem. Hierdoor wordt er veel opgeschoond. Als Aarde 5 gaat handelen ligt het zwaar op de maag en dit heeft invloed op het immuun van Metaal. Door het handelen staat het immuunsysteem onder druk en dan kun je er “ziek” van worden. Transformatie is dus belangrijk, er zal echt gehandeld moeten gaan worden nu. Het zieke milieu, de zieke Aarde, het kan niet meer langer zo, er zal herstel moeten gaan plaats vinden. Corona gaat dus over dit immuun systeem, de mannelijke Qi en de dominante leiders. Het zorgt voor het omvallen van mannelijke leiders (het zou interessant zijn om te weten wat de verhouding mannen en vrouwen zijn onder corona slachtoffers). Vrouwenkracht kan hierdoor beter transformeren.

Ademhalingsoefeningen geven lucht en ruimte, het middenrif moet bewegen. Door het openen van de middenrif komen het Hart en de Nieren in kracht, het masseert de Maag, Dikke Darm en Lever, wat zorgt voor de vrije stroom van Qi. Het geeft hulp en ruimte op zowel fysiek als spiritueel gebied. Laat de lucht maar stromen en opschonen.

Deze maandelijkse energie is best heftig omdat er veel oud zeer aan het licht gebracht wordt en er veel moeten worden opgeschoond. Het hoogte-punt hiervan komt werkelijk zichtbaar aan het licht bij de volgende reeks van Metaal 7 – Metaal 7 – Aarde 5 in de periode 8 december tot en met 5 januari. 

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Metaal 7          Je bent zover dat je 2 jaar van ondersteunende Qi achter je kan laten. De vraag is: ben je voorbereid op je nieuwe avontuur?

 Aarde 2 in Vuur 9            Je bevind je in de finale van 4 jaar positieve jaarhuizen, het ziet er in veel opzichten rooskleurig voor je uit, besef je voordeel.

Hout 3 in Water 1            Je ondergaat nu de meest diepgaande overgang in de cyclus van 9 

Hout 4 in Aarde 2            Prachtig je staat vol voeding te groeien en te bloeien! Gefeliciteerd met je terugtocht naar de zon 

Aarde 5 in Hout 3            Hoe bijzonder en krachtig, het is tijd om de tijger te berijden. Ervaar de kracht. 

Metaal 6 in Hout 4            Er komt een uitstekende gelegenheid om je gezondheid en je bestemming te verbeteren. 

Metaal 7 in Aarde 5            Na 2 jaar merk je dat je Qi wordt ondersteund. Weet dat dit wel op een heel lastige manier zal gebeuren. Wees alert en voorzichtig tijdens het proces van aanpassen. 

Aarde 8 in Metaal 6            Wees welkom bij de 4 opeenvolgende jaren van positieve Qi. Deze 1e maand zal het je wat gemakkelijker afgaan. 

Vuur 9 in Metaal 7            Het zal je gaan opvallen dat oude beperkingen zullen gaan verzwakken. Heb geduld, want het duurt even voor alles is opgelost en nieuwe ruimte ontstaat. 

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken. 

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel