Metaal 7 Aarde 5Metaal 7

Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 7 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Metaal 6 maand naar een Aarde 5 maand. We komen uit een 3-dubbele Metaal kracht en dubbele Metaal 6 invloed.

Deze 3-dubbele Metaal kracht en invloed, accentueerde bepaalde stemmingen en kenmerken, terwijl andere juist werden verminderd. Deze Metaal combinatie mist alle andere Elementen en daarom was de kans groter op tunnelvisie, en raakten velen opgesloten in een unieke kijk en manier van werken. Dit hebben we ook ervaren, in alle regels die er ons zijn opgelegd vanwege Covid-19. “Zo hebben we het afgesproken en zo gaan we het doen”, werd de afgelopen maand steeds door hogerhand geroepen. De teugels iets losser laten, dat was wel een dingetje. Maar heb je ook ervaren dat doordat we dezelfde Elementen energie van Metaal hebben mogen doorleven, dat dit ons ook juist een gevoel van helderheid heeft gegeven, vooral als je deze hebt toegepast op wereldgebeurtenissen. De stevige wind die over de Aarde waaide deed dit krachtig met een transformerend doel, er is een start gemaakt voor de grote schoonmaak en opruiming.

De invloed van Metaal op de Longen en Dikke Darm

De jaarlijkse Qi van Metaal wordt geassocieerd met de Longen en Dikke Darm en de emotie verdriet en rouwen. Het virus Covid-19 wordt ook wel de Long virus genoemd. Dit betekent natuurlijk niet dat als we in een Metaal 6 of 7 jaar komen, dat we dan een ziekte van de Longen of de Dikke Darm oplopen. Het betekent ook niet dat onze planeet Aarde tijdens de Metaal 6 en 7 jaren een pandemie zal ondergaan die verband houdt met deze organen. Ondertussen weten we nu dat Covid-19 in 2019 al is gestart, en dit was het Aarde 8 jaar, het jaar van de Berg. Het virus is dus helemaal niet in Metaal gestart. Wat het wel aangeeft is dat als de “ziekte” al bestaat, dat dan de invloed van Metaal dit kan ondersteunen, versterken of verminderen. Ditzelfde geld ook voor de andere Elementen: Water en Nieren/Blaas, Hout en Lever/Galblaas, Vuur en Hart/Dunne Darm en voor Aarde en Milt/Maag.

We laten nu de maanden maart en april achter ons, dit waren Metaal maanden in dit Metaal jaar. De vraag is nu we in mei zijn gekomen, of de pandemie zal gaan verzwakken, nu deze toestand van "dubbel Metaal" niet meer bestaat? De verwachting is dat het virus zeer waarschijnlijk op veel locaties zal verminderen, maar het zal niet verdwijnen. Metaal zit nog in de richting en dat geeft aan dat de pandemie op nieuwe locaties zijn gang zal blijven gaan.

De vragen die nu opkomen zijn: Waar bewegen we naartoe? Welke verdriet hebben we nog niet (h)erkend)? Waar en hoe mogen we rouwen?

Wat wordt er komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand Qi van Aarde 5, heeft invloed op ons denken en voelen. Aarde 5 is het centrum van het Universum, de katalysator en het Element van uitersten. De maandelijkse Qi van Aarde 5 gaat over karma, de invloed van de voorouders in het leven wat we nu leiden en Aarde ondersteunt ons in het vermogen om van richting te veranderen. Op dit moment zijn er over de hele wereld grote problemen met de economie en worstelen alle landen met de financiële maatregelen die worden toegepast (invloed dubbel Metaal). Er zal evenwicht gevonden worden door tegenwicht te bieden aan de enorme vermindering van de handel. Het is geen verrassing dat bedrijven en werknemers zo snel mogelijk willen heropenen, maar er is een spanning tussen de noodzaak van interactie en de noodzaak om te sluiten. Hoewel de meerderheid van de mensen het verstandig vindt om in een Lock down te blijven, is er aanzienlijke druk om vroegtijdig te openen en veel regeringen geven hier nu aan toe. Opvallend dat elk land en regio zijn eigen fases inzet om langzaam weer alles te heropenen. Er wordt nu druk vanuit het volk uitgeoefend, gelukkig laten wij ons ook horen en slikken we niet alles voor zoete koek. Er is ook grote onenigheid tussen over de manier waarop vanuit de overheid ondersteuningsfondsen moeten worden besteed. En voor velen in nood zijn overheidssubsidies onmogelijk te vinden. Dit verergert de demonstraties en andere druk om vroeg te openen. Je moet toch eten en het dak boven je hoofd betalen. Het is nu een erg politieke tijd, met veel vernieuwingen, alles komt razendsnel op ons af, een echte jonge Metaal kracht met de invloed, snelheid en transformatie van Vuur.

Zoals ik al zei, Aarde 5 heeft een grote karmische invloed, zowel op klein niveau dicht bij jezelf als op wereldniveau. Denk maar aan het spreekwoord: “Je oogst wat je zaait”. De machten van de wereld zijn in rep en roer, er ontstaat chaos en rumoer. Juist hier liggen de antwoorden van wat er werkelijk aan de hand is op de wereld.

Wat moet er karmisch worden ingelost? Wat moet er allemaal recht gezet worden? Wat kunnen we voor goeds doen voor de ander?

Weet dat hier alles mogelijk is en dat er balans gezocht kan worden door te vallen en weer op te staan. Het wordt een spannende weg, die wij allemaal nog niet kennen en die echt alle kanten op kan gaan. Het zal gaan voelen als een grote aardverschuiving, de kanteling. De grote verandering wordt zichtbaar en dit zal met hoge snelheid gebeuren. En weet dat het oude niet meer terug kan komen. Hier liggen juist de mogelijkheden, de nieuwe kansen en transformatie. Wees niet bang en grijp ze met beide handen aan!

Wat kun je zelf doen om je toch vrij te voelen

Gebruik je gezonde verstand, wees niet bang. Angst is echt een ziektemaker die we niet kunnen gebruiken, angst is echt een slechte raadgever. Het is echt niet nodig om je binnenshuis op te sluiten of je te verbergen. Maak een wandeling in je omgeving, de natuur zoals het bos of het park. Maar hou wel gepaste sociale afstand. Het virus is nog steeds reizende, je hoeft het dus niet op te zoeken. Geniet van al het moois om je heen, nu vallen er juist meer details op, kijk maar.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Aarde 8

Wees je deze periode bewust van je waterrijke intuïtie en inzichten. Kijk wel uit voor uitglijden, het kan glad zijn.

 Aarde 2 in Vuur 9

Je voelt het zonnige klimaat en de vreugde in je. Let wel op dat je je beweegt met innerlijke samenhang, je uitdaging ligt in tegenstrijdigheden.

 Hout 3 in Water 1

Je wordt nu goed ondersteund, je ervaart zelfbewuste groei en ontwikkeling

 Hout 4 in Aarde 2

Er ligt een kans op veranderende vooruitgang en je plannen groeien krachtig.

 Aarde 5 in Hout 3

Het is tijd voor je karmische zielenafspraak.

 Metaal 6 in Hout 4

Er dient zich een uitstekende gelegenheid aan om te gaan (her)groeperen.

 Metaal 7 in Aarde 5

Wat een spannende weg. Je kunt alle kanten op door te leren en te doen. Het is beter om je gevoelens te bestuderen en niet om ze te misbruiken.

Aarde 8 in Metaal 6

Er liggen mooie vooruitzichten op je te wachten. Ga maar goed oefenen hoe je je oeroude kennis met Metaal kan ordenen en overzicht kan geven.

Vuur 9 in Metaal 7

Er komt een mega verandering aan. Je kunt met speelse energie iets nieuws maken, maar houd het wel praktisch.

 

© 2021 - 2022 manaspirits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel